15.4 C
Serres

Βαρβάρα Μητλιάγκα: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τον δήμο Σερρών

Date:

Την υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο γνωστοποίησε με Δελτίο Τύπου η Βαρβάρα Μητλιάγκα. Με διάθεση για συνεργασία και προσφορά στην πόλη των Σερρών η κ.Μητλιάγκα τόνισε πως θέλει να παραμείνει ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η Δικηγόρος Βαρβάρα Μητλιάγκα είναι πρώην υποψήφια της μείζονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό ΣΕΡΡΑΣ και είναι κόρη του επι σειρά ετών Δημάρχου Σερρών Ζήση Μητλιάγκα.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε μεταξύ άλλων τόνισε:

Η σημερινή δήλωσή μου απευθύνεται σε όλους τους συνδημότες μας, σε όλους αυτούς που ζουν στην πόλη και στα χωριά του Δήμου μας, σε όλους όσους ενδιαφέρονται για την πραγματική κατάσταση στο Δήμο Σερρών και την ανάγκη ανανέωσης της πορείας του.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συστρατευθούν οι δημιουργικές και προοδευτικές δυνάμεις του τόπου μας, όλοι αυτοί που μας ενώνει η κοινή ανησυχία για το μέλλον του Δήμου μας και ένα κοινό όραμα για την περιοχή μας: ένα σχέδιο με παρονομαστή τον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του σε όλους τους τομείς.

Στόχος μας  είναι να συμβάλλουμε ώστε η τοπική κοινωνία μας, μια ανοιχτή κοινωνία με υγιείς δυνάμεις και νοοτροπίες, με αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό, να μη μένει πίσω. Μια κοινωνία που με γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες θα συστρατευθεί στον κοινό μας σκοπό για έναν πιο λειτουργικό και αποδοτικό Δήμο, που θα είναι το θεμέλιο για να αναπτυχθεί δημιουργικά το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του.

Δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφια Δήμαρχος στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, ως πρώτη μεταξύ ίσων, μιας ομάδας συμπολιτών που συνδυάζει την πολύτιμη εμπειρία και γνώση των παλαιότερων, με την ορμή και τη φρέσκια ματιά των νεότερων. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν περισσεύει. 
Βασική μας αρχή: η διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων είναι ομαδική υπόθεση, που θέλει προσπάθεια, δουλειά και συνεργασία πολλών ανθρώπων. Μέσα από γόνιμο διάλογο, διαφωνίες, αντιθέσεις και συνθέσεις, όπως απαιτεί η γνήσια δημοκρατία, προκύπτει πάντοτε η ορθότερη επιλογή στη διαχείριση των κοινών. Βασική μας επιλογή: να είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμος σχολείο δημοκρατικής λειτουργίας που απελευθερώνει, ενεργοποιεί και αξιοποιεί το ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα την ατομική και συλλογική πρόοδο όλης της κοινωνίας. Πρόθεσή μας είναι να είμαστε χρήσιμοι, αφήνοντας ένα θετικό, δημιουργικό και ανανεωτικό αποτύπωμα στο Δήμο μας. 

Επιζητούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, δεσμευόμενοι ότι θα είμαστε σε συνεχή διάλογο και συνεργασία μαζί τους, με ειλικρίνεια, συνέπεια και αξιοποίηση κάθε δημιουργικής συνεισφοράς.

Θέλουμε ισχυρή την κοινωνία των πολιτών και όχι ένα ‘’στρατό’’ υποτακτικών. Δεν δηλώνουμε ότι τα ξέρουμε όλα, ούτε ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα!

Στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές φιλοδοξούμε να εκφράσουμε την ανάγκη της ανανέωσης, της αλλαγής λειτουργιών και νοοτροπιών, της διαφανούς διαχείρισης και της αποτελεσματικότητας.

Κυρίως να υπηρετήσουμε την αρχή της αξιοκρατίας, χωρίς πολιτικούς αποκλεισμούς ή προτιμήσεις, χωρίς  ιδιοτέλειες και ηγεμονισμούς. Η εμπιστοσύνη του κόσμου αποτελεί ύψιστη τιμή, κυρίως όμως ύψιστη ευθύνη.

Βαρβάρα Ζ. Μητλιάγκα

ΣέρρεςΒαρβάρα Μητλιάγκα: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τον δήμο Σερρών

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

26 χρόνια από την ημέρα που «έφυγε» ο Κωνσταντίνος Καραμανλής

Κωνσταντίνος Καραμανλής: Κορυφαίος Έλληνας πολιτικός, με καθοριστική συμβολή στον...

Στις Αζόρες με Erasmus+ το 20ο Δημοτικό Σερρών

Το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και ο Δήμος Σερρών,...

Σέρρες: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το θανατηφόρο τροχαίο μετά από μετωπική σύγκρουση αυτοκινήτων

Νεκρός ανασύρθηκε ο 62χρονος οδηγός του ενός οχήματος μετά...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα