Αλλαγές συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια και να δημιουργήσουν νέες εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε non paper που ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Αλλαγές συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στα Δυτικά Βαλκάνια και να δημιουργήσουν νέες εντάσεις, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος σε non paper που κυκλοφόρησε πρόσφατα με σχέδιο επαναπροσδιορισμού των συνόρων στην περιοχή. Eπισήμανε δε ότι το Βερολίνο συνεχίζει να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Advertisement
 

«Είναι αρχή μας να μην σχολιάζουμε non paper. Σε ό,τι αφορά όμως τις ιδέες που κυκλοφορούν τελευταία στα ΜΜΕ για αλλαγή συνόρων κατά μήκος εθνοτικών γραμμών, βλέπουμε πιθανούς κινδύνους. Τέτοιες αλλαγές συνόρων μπορούν να αυξήσουν την αστάθεια στην περιοχή, μπορούν να δημιουργήσουν νέες εντάσεις και να επαναφέρουν διενέξεις του παρελθόντος», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να προωθεί τον ευρωπαϊκό και διατλαντικό δρόμο των χωρών της περιοχής, έναν δρόμο βασισμένο στη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και την πολυεθνοτικότητα. «Ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες της περιοχής να συνεχίσουν την μεταρρυθμιστική τους ατζέντα, με έμφαση στον τομέα της δικαιοσύνης, στο κράτος δικαίου, στον αγώνα κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ο εκπρόσωπος Κρίστοφερ Μπούργκερ παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις του υπουργού Χάικο Μάας, από το Βελιγράδι και την Πρίστινα, όπου βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Αυτή η ιδέα ανήκει στον καταστροφέα της Ιστορίας. Πιστεύω ότι δεν μπορούμε να το πούμε πιο ξεκάθαρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούργκερ και πρόσθεσε ότι ο γερμανός πρέσβης στο Κόσοβο έχει εκφραστεί τις τελευταίες ημέρες με σαφήνεια σε ό,τι αφορά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενο γερμανο-γαλλικό non paper. «Ένα τέτοιο non paper δεν προέρχεται από την γερμανική κυβέρνηση και τις θέσεις που φέρονται να διατυπώνονται σε αυτό δεν τις συμμεριζόμαστε. Τη θέση της κυβέρνησης την διατύπωσε ο κ. Μάας στην Πρίστινα και αυτή εξακολουθεί να ισχύει», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο