Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2025 είναι γεγονός με την 40χρονη Ευγενία να χάνει τη τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω της μια τραγική ιστορία κακοποίησης και εγκατάλειψης. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Η πρώτη γυναικοκτονία για το 2025 είναι γεγονός με την 40χρονη Ευγενία να χάνει τη τη μάχη για τη ζωή το βράδυ της 3ης Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω της μια τραγική ιστορία κακοποίησης και εγκατάλειψης.

Advertisement
 

Η άτυχη γυναίκα, που είχε μεταφερθεί σε ειδικό νοσοκομείο της Βουλγαρίας, υπέκυψε στα σοβαρά τραύματά της, δύο μήνες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τον 42χρονο σύντροφό της.

Η Ευγενία, καταγόμενη από τη Βουλγαρία, εργαζόταν σε κατάστημα εστίασης στην Ξάνθη όταν γνώρισε τον 42χρονο τον Οκτώβριο του 2024. Η σχέση τους εξελίχθηκε γρήγορα σε έναν εφιάλτη, καθώς, σύμφωνα με καταγγελίες της ίδιας και του περιβάλλοντός της, ο άνδρας άρχισε να γίνεται βίαιος από τις πρώτες εβδομάδες της γνωριμίας τους. Η Ευγενία απομακρύνθηκε από τον κοινωνικό της κύκλο και μεταφέρθηκε στο χωριό του δράστη, όπου περιορίστηκε, στερήθηκε την ελευθερία της και δέχθηκε συστηματική κακοποίηση.

Στις 23 Οκτωβρίου, η 40χρονη μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής με βαριά τραύματα, περιλαμβανομένων σπασμένων αυχενικών σπονδύλων. Η κατάσταση της κρίθηκε εξαιρετικά σοβαρή, και αμέσως διακομίστηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Οι ισχυρισμοί του δράστη και η ιατροδικαστική έκθεση

Ο 42χρονος σύντροφος της Ευγενίας υποστήριξε ότι η γυναίκα τραυματίστηκε πέφτοντας σε μια τρύπα στο δρόμο. Ωστόσο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι τα τραύματα ήταν αποτέλεσμα άγριου ξυλοδαρμού.

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο ιατροδικαστής που συνέταξε την έκθεση πραγματογνωμοσύνης για την έρευνα διαπίστωσε ότι οι αυχενικοί σπόνδυλοι της γυναίκας έσπασαν από μια δυνατή κλωτσιά και όχι από πτώση σε τρύπα, όπως ισχυρίστηκε ο δράστης. «Είχε σπασμένο λαιμό και δεν ήταν από πτώση, αλλά από χτύπημα. Το κορίτσι κλωτσήθηκε με το πόδι της. Υπήρχαν πληγές σε όλο του το σώμα. Είδαμε ότι υπήρχαν και άλλα χτυπήματα και γι’ αυτό κάλεσα την αστυνομία και είπα ότι δεν ήταν η πτώση στο κανάλι», δήλωσε ο ιατροδικαστής καθηγητής Παύλος Παυλίδης.

Η αστυνομία ενημερώθηκε άμεσα, και ο 42χρονος συνελήφθη. Κατηγορείται για πέντε κακουργήματα, μεταξύ αυτών απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παρά τις δικαιολογίες του, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κομοτηνής.

Η μάχη της Ευγενίας και το τραγικό τέλος

Μετά τον ξυλοδαρμό, η Ευγενία μεταφέρθηκε σε ειδικό νοσοκομείο της Βουλγαρίας, όπου υπέστη πολυάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γιατροί τοποθέτησαν μέταλλα στο κρανίο της για να σταθεροποιήσουν την κατάσταση, αλλά η κατάσταση της παρέμενε κρίσιμη. Για δύο μήνες, βρισκόταν σε πλήρη ακινησία, αδυνατώντας να εκτελέσει ακόμη και βασικές ζωτικές λειτουργίες.

Advertisement

Το μήνυμα της οικογένειας και η ανάγκη για δικαιοσύνη

«Ήταν μια ζωντανή ψυχή, κλεισμένη σε ένα νεκρό σώμα», δήλωσε η αδερφή της, Στέφκα Μπέλιοβσκα. «Δεν μπορούσε να αναπνεύσει, να φάει ή να πιει μόνη της. Ήταν εγκλωβισμένη σε έναν εφιάλτη».

Η οικογένεια της Ευγενίας καταγγέλλει ότι η κακοποιητική συμπεριφορά του 42χρονου είχε αρχίσει μήνες πριν τον ξυλοδαρμό που αποδείχθηκε μοιραίος. Ζητούν δικαιοσύνη για την απώλεια της αγαπημένης τους και ελπίζουν η ιστορία της να αποτελέσει μήνυμα αφύπνισης για την κοινωνία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!»: 51 χρόνια από την αιματοβαμμένη 17 Νοέμβρη

16/11/25 11:54 μμ

«Εδώ Πολυτεχνείο, εδώ Πολυτεχνείο!»: 51 χρόνια από την αιματοβαμμένη 17 Νοέμβρη

Οι εννέα μήνες μέχρι την 17η Νοέμβριου: Από την κατάληψη της Νομικής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

16/11/25 11:51 μμ

Οι εννέα μήνες μέχρι την 17η Νοεμβρίου: Από την κατάληψη της Νομικής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Νοεμβρίου

16/11/25 11:48 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 17 Νοεμβρίου

ΕΛΑΣ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

16/11/25 11:46 μμ

ΕΛΑΣ: Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς

Χαλκιδική: Σκάφος αναψυχής με εισροή υδάτων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου – Καλά στην υγεία τους οι τρεις επιβαίνοντες

16/11/25 11:45 μμ

Χαλκιδική: Σκάφος αναψυχής με εισροή υδάτων εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του Ποσειδίου – Καλά στην υγεία τους οι τρεις επιβαίνοντες

Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

16/11/25 11:43 μμ

Βραβεία CAF 2025: Οι φιναλίστ για το βραβείο καλύτερου τερματοφύλακα

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

16/11/25 11:42 μμ

Πώς θα μπορούσε να είναι η «φάρμα του μέλλοντος»;

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

16/11/25 9:18 μμ

Το Δ.Σ. του νεοϊδρυθέντος Συλλόγου Φυσικών Επιστημών Σερρών

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

16/11/25 9:21 μμ

Οι ηλιακές καταιγίδες προκαλούν σέλας στη Γη. Η έκρηξη αυτού του άστρου θα μπορούσε να καταστρέψει την ατμόσφαιρά της

Εκλογές στη Χιλή - Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

16/11/25 9:11 μμ

Εκλογές στη Χιλή – Οκτώ υποψήφιοι διεκδικούν τον προεδρικό θώκο

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

16/11/25 9:10 μμ

Πήρε εξιτήριο ο Όσκαρ μετά από 5 ημέρες νοσηλείας

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών

16/11/25 8:49 μμ

Ιράν: Σπορά νεφών μπροστά στη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων δεκαετιών