Ξεκινά τη λειτουργία του το Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στο Δήμο Σερρών

Advertisement

Τελευταία Νέα

Ξεκινάει από την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, η λειτουργία ιατρείου διακοπής καπνίσματος, στο ΚΕΠ Υγείας – Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων, του Δήμου Σερρών επί της οδού Μεραρχίας 94.

Το ιατρείο θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες κάθε Τετάρτη στους δημότες/κατοίκους του δήμου Σερρών κάθε ηλικίας που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία και υπηρεσία του Δήμου Σερρών, σε συνεργασία με πνευμονολόγους του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, οι οποίοι εθελοντικά στηρίζουν την προσπάθεια. 

Advertisement

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος ανέφερε: «Σκοπός του ιατρείου είναι να βοηθήσει τους καπνιστές που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα. Όλοι γνωρίζουμε ότι η διακοπή του καπνίσματος και η απεξάρτηση από τη νικοτίνη είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, γι’ αυτό και πήραμε αυτή την πρωτοβουλία. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, που επιθυμούν να διακόψουν το κάπνισμα να έρθουν στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα». 

Ξεκινά τη λειτουργία του το Ιατρείο διακοπής καπνίσματος στο Δήμο Σερρών

Advertisement

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών κ. Άγγελος Βάκαλος, συνεχάρη το Δήμο Σερρών και πιο συγκεκριμένα την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας για την επαναλειτουργία του Ιατρείου διακοπής καπνίσματος, το οποίο λειτουργούσε πριν από αρκετά χρόνια από τον Αντικαπνιστικό Σύλλογο Σερρών Νομού Σερρών. «Συγχαρητήρια στο Δήμο Σερρών και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που είχαν την πρωτοβουλία για την επανίδρυση του ιατρείου, καθώς και στις δύο εξαίρετες γιατρούς/πνευμονολόγους την κ. Άννα Πανηγυροπούλου και την κ. Αναστασία Κυριατζή, αλλά και τη ψυχολόγο κ. Φωτεινή Τσουκνίδα που θα συμμετέχουν στη δράση». 

Το ιατρείο θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη απόγευμα από τις 18:00 έως 21:00 δωρεάν και θα πλαισιώνεται από τον/την ιατρό – πνευμονολόγο και έναν υγειονομικό υπάλληλο του Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών. 

Οι Πνευμονολόγοι κ. Άννα Πανηγυροπούλου και κ. Αναστασία Κυριατζή αναφέρθηκαν στη συμβουλευτική και τις στρατηγικές διακοπής του καπνίσματος. «Είναι υποχρέωση των πνευμονολόγων να βοηθάνε τους καπνιστές που θέλουν να κόψουν το κάπνισμα.  Στόχος μας είναι ο συστηματικός καπνιστής. Πέραν της συμβουλευτικής θα παρέχουμε όταν χρειάζεται και φαρμακευτικά σκευάσματα, τα οποία ενισχύουν την προσπάθεια διακοπής του καπνίσματος», τόνισε η κ. Πανηγυροπούλου. 

«Το ιατρείο, αποτελεί μια επαναστατική προσέγγιση για τη διακοπή του καπνίσματα και παρέχεται δωρεάν στους πολίτες του Δήμου Σερρών», επισήμανε η πνευμονολόγος κ. Αναστασία Κυριατζή, η οποία τόνισε ότι «το κάπνισμα είναι μια νόσος εξάρτησης από τη νικοτίνη», συμπληρώνοντας ότι το 70% των καπνιστών επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα. Τελικά το επιχειρεί το 40% των καπνιστών και από αυτούς τα καταφέρνουν μόνο οι 3 στους 100. «Η διακοπή του καπνίσματος είναι μια διαδικασία αρκετά δύσκολη και ένας από τους σημαντικούς παράγοντες είναι η αποφασιστικότητα που θα επιδείξει ο συμπολίτης μας», ανάφερε η Ψυχολόγος κ. Φωτεινή Τσουκνίδα, η οποία τόνισε ότι με τον συντονισμό των ειδικών θα βοηθηθούν οι καπνιστές στη διακοπή της κακιάς αυτής συνήθειας. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν για πληροφορίες και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους, στα τηλέφωνα 2321085661 ή 2321350571 από τις 09:00 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, καθημερινά.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι - video

04/08/25 8:48 μμ

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι – video

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

04/08/25 8:37 μμ

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

04/08/25 8:31 μμ

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

04/08/25 8:27 μμ

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

04/08/25 8:24 μμ

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί - Ομαλή η μεταγωγή τους - video

04/08/25 8:24 μμ

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί – Ομαλή η μεταγωγή τους – video

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

04/08/25 8:06 μμ

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

Καταστροφές από χαλάζι σε μηλοκαλλιέργειες στην Καστοριά

04/08/25 5:55 μμ

Καταστροφές από χαλάζι σε μηλοκαλλιέργειες στην Καστοριά

Το ΚΚΕ «για την αντιπαράθεση σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα»

04/08/25 6:59 μμ

Το ΚΚΕ «για την αντιπαράθεση σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα»

Ο Αντετοκούνμπο από σήμερα στην προετοιμασία της εθνικής για το EuroBasket 2025

04/08/25 5:42 μμ

Ο Αντετοκούνμπο από σήμερα στην προετοιμασία της εθνικής για το EuroBasket 2025

Βρετανία: Ξεκινά η διάθεση εμβολίου κατά της γονόρροιας

04/08/25 5:36 μμ

Βρετανία: Ξεκινά η διάθεση εμβολίου κατά της γονόρροιας