Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Ξεκίνησαν τη νέα τους χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί – Aυστηρά μέτρα ασφαλείας

Με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας, εκείνα που ίσχυαν και στην λήξη της περσινής σχολικής χρονιάς, ξεκίνησαν σήμερα την λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ειδικότερα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, οφείλουν να υποβάλλονται σε τεστ, σε εβδομαδιαία βάση. Παράλληλα, η προσέλευση παιδιού ή εργαζόμενου που εμφανίζει συμπτώματα του ιού, δεν επιτρέπεται και πρέπει να εφαρμόζονται υποχρεωτικά κανόνες τήρησης ατομικής υγιεινής και συστηματικά προγράμματα καθαριότητας χώρων, αντικειμένων και εξοπλισμών.

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, ενημερώνεται αμέσως ο βρεφονηπιακός σταθμός και ο ΕΟΔΥ, ακολουθεί ενδελεχής καθαρισμός στον χώρο και απομάκρυνση των παιδιών και του προσωπικού.



Babis

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα, ξεκίνησε και πάλι η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών. Η ασφάλεια των παιδιών, είναι κύρια προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε με τα ίδια πρωτόκολλα που εφαρμόσαμε και πέρσι ως το τέλος της χρονιάς. Είμαστε πολύ προσεκτικοί και διαρκώς σε ετοιμότητα, παρακολουθώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Προς το παρόν, δεν υπάρχει ανησυχία. Πορευόμαστε με τη γνώση και την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μετά από τόσο καιρό και κινούμαστε πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών».

Πηγή ΑΠΕ

ΕλλάδαΞεκίνησαν τη νέα τους χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Aυστηρά μέτρα ασφαλείας

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φεστιβάλ και συναυλίες χωρίς πλαστικά ποτήρια και με κάδους κομποστοποίησης για τα αποφάγια

Χιλιάδες πλαστικά ποτήρια και μπουκάλια, αποτσίγαρα και αποφάγια «αφήνουν»...

Σέρρες: Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Νέα Κερδύλια – Video

Βούλγαροι αγοράζουν ακίνητα και οικόπεδα στα Κερδύλια Σερρών, καθώς...

Τι σημαίνει η φράση «Ήγγικεν η ώρα» και από πού προέρχεται

Μάθε πώς βγήκε η φράση «Ήγγικεν η ώρα» Πολλές φορές...

«Επίδομα Ενοικίου» ή εμπαιγμός; – Οργή στον εκπαιδευτικό κόσμο για τις κυβερνητικές εξαγγελίες

Στέγαση με ψίχουλα: Η κυβέρνηση απαντά στην κρίση με...

Τελευταία Νέα