Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 και ώρα 11:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της ... Περισσότερα

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τα 70.000 voucher παιδικών κατασκηνώσεων της ΔΥΠΑ

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024 και ώρα 11:00, ξεκινά η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για τη συμμετοχή τους στο «πρόγραμμα διαμονής παιδιών σε παιδικές κατασκηνώσεις έτους 2024» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα αφορά σε 70.000 επιταγές για παιδιά 6-16 ετών και θα υλοποιηθεί από τις 15 Ιουνίου 2024 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης, και έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.

Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ.

Η μέγιστη διάρκεια διαμονής είναι 15 συνεχόμενες ημέρες, συμπεριλαμβανομένων και των ημερών προσέλευσης και αναχώρησης, ενώ στις κατασκηνώσεις που λειτουργούν στους πυρόπληκτους δήμους Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. ‘Αννας, αλλά και σε κατασκηνώσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η διαμονή μπορεί να έχει διάρκεια έως 30 συνεχόμενες ημέρες.

Στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα και φέτος ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς, ενώ για πρώτη φορά μοριοδοτούνται όσοι δεν έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα στο παρελθόν και όσοι έκαναν αίτηση τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά δεν έλαβαν επιταγή.

Δικαιούχοι είναι οι γονείς ή οι ασκούντες την επιμέλεια (ανάδοχοι, κηδεμόνες κ.ο.κ.) ωφελούμενων παιδιών, οι οποίοι:

– είναι εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– είναι ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ, στην επαγγελματική τους κατηγορία, με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή

– είναι άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών, κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι διαζευγμένοι ή έγγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ ή 24.000 ευρώ αντίστοιχα, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, ενώ αν είναι μονογονείς, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 29.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/programmata-kataskenoseon-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Προγράμματα κατασκηνώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Advertisement
Family Kitchen

Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή για τις αιτήσεις δικαιούχων έως τις 12 Μαΐου 2024 και ώρα 23:59.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέας, αριθμός παιδιών, εισόδημα, μη συμμετοχή σε προηγούμενα προγράμματα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ. Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή των παιδιών τους σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα οποιουδήποτε άλλου φορέα για το έτος 2024.

Οι δικαιούχοι επιδοτούνται για τη διαμονή των ωφελούμενων παιδιών τους σε παιδική κατασκήνωση του μητρώου παρόχων της ΔΥΠΑ, με τη χορήγηση επιταγής διαμονής σε παιδικές κατασκηνώσεις, η οποία έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού.

Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις προϋποθέσεις συμμετοχής ή στη μοριοδότηση των δικαιούχων, αναζητούνται αυτεπάγγελτα. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις. Στις αιτήσεις, οι δικαιούχοι δηλώνουν όλα τα ανήλικα παιδιά τους και όχι μόνο αυτά για τα οποία ζητούν επιταγή συμμετοχής στο πρόγραμμα για λόγους μοριοδότησης.

Πάροχοι του προγράμματος είναι φυσικά ή νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και διατηρούν στην Ελλάδα επιχείρηση παιδικών κατασκηνώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Από εφέτος, στο μητρώο παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής τους.

Οι αιτήσεις συμμετοχής και επικαιροποίησης δικαιολογητικών υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/kataskenoseis/parokhoi-kataskenoses. Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Κατασκηνώσεις – Πάροχοι κατασκήνωσης Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ:

https://www.dypa.gov.gr/paidikes-kataskinwseis.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καβάλα: Τραυματίστηκε 9χρονος σε θαλάσσιο πάρκο στη Νέα Πέραμο

23/08/25 11:30 πμ

Ν. Πέραμος: 9χρονος έπεσε από φουσκωτή τσουλήθρα και τραυματίστηκε

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

23/08/25 11:24 πμ

Όταν οι ακρίδες σκίασαν τον Αττικό ουρανό και ανάγκασαν τον δήμαρχο Πετράκη να τις επικηρύξει

Σαντορίνη το Φθινόπωρο: Η εποχή που το νησί αποκαλύπτει το πιο γοητευτικό του πρόσωπο

23/08/25 10:28 πμ

Σαντορίνη το φθινόπωρο: Η εποχή που το νησί αποκαλύπτει το πιο γοητευτικό του πρόσωπο

Θεσσαλονίκη: Θείος πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια, έπιασε από τον λαιμό την ανιψιά του και την γρονθοκόπησε

23/08/25 10:01 πμ

Θεσσαλονίκη: Θείος πρόσβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια, έπιασε από τον λαιμό την ανιψιά του και την γρονθοκόπησε

Η μαστορική τέχνη της πέτρας στα χωριά των Γρεβενών και της Κοζάνης

23/08/25 9:57 πμ

Η μαστορική τέχνη της πέτρας στα χωριά των Γρεβενών και της Κοζάνης

Ρομπότ - ξεναγός, μιλάει 120 γλώσσες και ξεναγεί τους επισκέπτες στον δήμο Βόλβης

23/08/25 10:06 πμ

Ρομπότ – ξεναγός, μιλάει 120 γλώσσες και ξεναγεί τους επισκέπτες στον δήμο Βόλβης

Δημογραφικό: Ολοένα και λιγότεροι…

23/08/25 9:38 πμ

Δημογραφικό: Ολοένα και λιγότεροι…

Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

23/08/25 1:26 πμ

Γλυκοπατάτες – Τα θρεπτικά τους στοιχεία και μια ξεχωριστή συνταγή

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

23/08/25 1:14 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 23 Αυγούστου

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

22/08/25 8:12 μμ

Δολοφονία 47χρονης στο Χαλάνδρι: Στη φυλακή οδηγείται ο 28χρονος δράστης

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

22/08/25 8:09 μμ

Την απόσυρση σχεδίου εποικισμού από το Ισραήλ ζητούν 25 ΥΠΕΞ μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε

22/08/25 7:17 μμ

23 Αυγούστου: Τα εννιάμερα της Παναγίας- Τι γιορτάζουμε