Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τα vouchers βιβλίων της ΔΥΠΑ

Ξεκινά αύριο, Τετάρτη 6 Αυγούστου 2025, στις 11:00, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων για το πρόγραμμα χορήγησης επιταγών αγοράς βιβλίων έτους 2025 της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων και παρόχων θα υποβάλλονται έως τις 19 Αυγούστου 2025, στις 23:59.

Advertisement

Σκοπός του προγράμματος είναι η πνευματική ανάπτυξη του εργατικού δυναμικού και η στήριξη των επιχειρήσεων στον χώρο του βιβλίου.

Συνολικά θα εκδοθούν 150.000 επιταγές, αξίας 25 ευρώ η καθεμία, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, με προϋπολογισμό 3.750.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Σεπτεμβρίου 2025 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Με την επιταγή, που έχει τη μορφή ενός μοναδικού ηλεκτρονικού κωδικού αριθμού, οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι θα μπορούν να αγοράσουν με έκπτωση 10% όποιο βιβλίο επιλέξουν από τα βιβλιοπωλεία και τους εκδοτικούς οίκους του Μητρώου Παρόχων.

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

  • Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Εργαζόμενοι ασφαλισμένοι, λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική κατηγορία τους με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο χρονικό διάστημα από 01.01.2024 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, οι οποίοι έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, αν είναι άγαμοι, έως 24.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή έως 29.000 ευρώ, αν είναι μονογονείς, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους, καθώς και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμού παιδιών, εισοδήματος, πρώτης φοράς συμμετοχή στο πρόγραμμα), με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων δικαιούχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/epitages-agoras-biblion.

Advertisement
Babis

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Επιταγές αγοράς βιβλίων.

Οι δικαιούχοι για την υποβολή αίτησης επιλέγουν «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΑΑΔΕ»-«Είσοδος στην ΑΑΔΕ» και εισάγουν τους κωδικούς TAXISnet και τον ΑΜΚΑ τους.

Πάροχοι του προγράμματος είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής, που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

Στο Μητρώο Παρόχων θα εντάσσονται αυτόματα οι πάροχοι του προηγούμενου έτους, αρκεί να επικαιροποιήσουν τη συμμετοχή και τα δικαιολογητικά τους.

Οι αιτήσεις των νέων ενδιαφερόμενων παρόχων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parokhoi-epitagon-agoras-biblion.

Η διαδρομή είναι: Αρχική/Εργασία και Ασφάλιση/Αποζημιώσεις και Παροχές/Πάροχοι επιταγών αγοράς βιβλίων.

Σημειώνεται ότι οι πάροχοι που επιθυμούν να κάνουν αίτηση για πολλά υποκαταστήματα θα πρέπει να έχουν κωδικούς ΔΥΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι-νες μπορούν να ενημερώνονται από την ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/deltia-bivlion.

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιάστε

οχτώ − 5 =



ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έλληνας φοιτητής χρηματοδοτούμενος από την ΝΑΣΑ, ανακάλυψε δυο γαλαξίες

05/08/25 6:29 μμ

Έλληνας φοιτητής  χρηματοδοτούμενος από την ΝΑΣΑ, ανακάλυψε δυο  γαλαξίες

Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του ηχολήπτη που έχασε την ζωή του

05/08/25 6:25 μμ

Ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας: Εξαντλητικές οι συνθήκες εργασίας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι του ηχολήπτη που έχασε την ζωή του

«Looking Through Water»: Μάικλ και Κάμερον Ντάγκλας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία τρυφερή ιστορία

05/08/25 6:17 μμ

«Looking Through Water»: Μάικλ και Κάμερον Ντάγκλας ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία τρυφερή ιστορία

Μέχρι τον Νοέμβριο ξεκινάει η τοποθέτηση 5.600 led στον δήμο Εμμ. Παππά, δωρεά Αποστολίδη - video

05/08/25 6:10 μμ

Μέχρι τον Νοέμβριο ξεκινάει η τοποθέτηση 5.600 led στον δήμο Εμμ. Παππά, δωρεά Αποστολίδη – video

Το «αντίο» του του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό (pic)

05/08/25 5:57 μμ

Το «αντίο» του του Βαγιαννίδη στον Παναθηναϊκό (pic)

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να ενεργοποιηθεί άμεσα η αυτόματη εγγραφή ανηλίκων στον προσωπικό παιδίατρο

05/08/25 5:52 μμ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Να ενεργοποιηθεί άμεσα η αυτόματη εγγραφή ανηλίκων στον προσωπικό παιδίατρο

Οι έξυπνες διαβάσεις έφτασαν και στον Δήμο Σερρών - video

05/08/25 5:55 μμ

Οι έξυπνες διαβάσεις έφτασαν και στον Δήμο Σερρών – video

Γιόβιτς: «Ηρθα για να ηγηθώ. Πάμε ΑΕΚ!» (vid, pic)

05/08/25 5:46 μμ

Γιόβιτς: «Ηρθα για να ηγηθώ. Πάμε ΑΕΚ!» (vid, pic)

Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία - Απορρίπτονται από την Τουρκία συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

05/08/25 5:42 μμ

Έκθεση ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Τουρκία – Απορρίπτονται από την Τουρκία συστάσεις Ελλάδας και Κύπρου

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες Νετανιάχου διαλύουν τα προσχήματα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»

05/08/25 5:37 μμ

ΚΚΕ: Οι εξαγγελίες Νετανιάχου διαλύουν τα προσχήματα περί «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και «δικαιώματος στην αυτοάμυνα»

Πώς παγιδεύτηκε από τους «αδιάφθορους» ο πρώην αστυνομικός - Κατηγορείται και 21χρονος συνεργός του

05/08/25 5:30 μμ

Πώς παγιδεύτηκε από τους «αδιάφθορους» ο πρώην αστυνομικός – Κατηγορείται και 21χρονος συνεργός του

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ με τον Π. Καναράκη στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

05/08/25 5:26 μμ

ΚΘΒΕ: Η «Μήδεια» του Μποστ με τον Π. Καναράκη στο Ανοιχτό θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης»

Σχολιάστε

δυο × 2 =