Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν με αναρτήσεις τους στα social media οι πολίτες της Αλοννήσου στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Λιμενάρχη Αλοννήσου, με αφορμή το περιστατικό με το σπάσιμο του ... Περισσότερα

Ξεσηκωμός στην Αλόννησο για την απομάκρυνση του Λιμενάρχη - Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Την έντονη δυσαρέσκεια τους εκφράζουν με αναρτήσεις τους στα social media οι πολίτες της Αλοννήσου στο άκουσμα της απομάκρυνσης του Λιμενάρχη Αλοννήσου, με αφορμή το περιστατικό με το σπάσιμο του κάβου του SpeedRunnerjet2 λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικατούσαν στην περιοχή.

Σύμφωνα με το skiathoslife.gr, στο νησί επικρατεί αναστάτωση καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι το λιμάνι της Αλοννήσου είναι ένα από τα ποιο επικίνδυνα της χώρας. Μάλιστα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πριν λίγα χρόνια σε συνάντηση με τους Δημάρχους της Μαγνησίας είχε αναφερθεί στο λιμάνι της Αλοννήσου τονίζοντας την αναγκαιότητα δημιουργίας άμεσα νέου λιμανιού. Πού λοιπόν κρύβεται η ευθύνη του Λιμενάρχη και όχι η επικινδυνότητα του λιμανιού, αναρωτιούνται οι πολίτες, που τόσα χρόνια το κράτος δεν κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα.

Το κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο του Λιμενάρχη Αλοννήσου μεγαλώνει και όλοι ζητούν την παραμονή του στο νησί ενώ κάποιοι μιλούν ακόμα και για δυναμικές κινητοποιήσεις

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΠΕΤΡΟΥ ΒΑΦΙΝΗ

Αν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θεωρεί ότι θα τύχει επαίνων από τους πολίτες – και ειδικά από εμάς, τους κατοίκους της Αλοννήσου – για τα λεγόμενα «γρήγορα αντανακλαστικά» του, είναι βαθιά γελασμένος. Η απόφαση για την άμεση απομάκρυνση του Προϊσταμένου του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, χωρίς προηγουμένως να εξεταστεί ουσιαστικά η ύπαρξη ή μη ευθύνης του για το συγκεκριμένο περιστατικό, συνιστά πράξη επιπολαιότητας.
Ίσως θα έπρεπε να εξετάσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός την απομάκρυνση του κ. Υπουργού, εφόσον τέτοιου είδους αποφάσεις λαμβάνονται βεβιασμένα και χωρίς τεκμηρίωση.
Καταρχάς, ο χώρος πρόσδεσης στον οποίο αναφερόμαστε δεν είναι καν κανονικό λιμάνι. Πρόκειται για έναν εξωτερικό ντόκο, τον οποίο εδώ και χρόνια η Π.Ε.Π.Ε.Ν. (Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού) κατατάσσει – μέσα από την ετήσια έκθεσή της που κατατίθεται στο Υπουργείο – ανάμεσα στα πιο επικίνδυνα «λιμάνια» της χώρας. Το Υπουργείο είναι επομένως πλήρως ενήμερο για την επικινδυνότητα του σημείου.
Όσον αφορά την ευθύνη για το πρόσφατο περιστατικό με τον κάβο, είναι προφανές ότι δεν βαρύνει τον εκάστοτε προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού. Παρόμοια συμβάντα έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν – χαρακτηριστικά, το σοβαρό ατύχημα με το Ε/Γ-Ο/Γ “ADONIS” που προσέκρουσε στα βράχια, υπέστη σημαντικές ζημιές, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες.
Αξίζει να τονιστεί πως ήδη από το 2022 έχει κατατεθεί στο Υπουργείο πλήρης μελέτη για την κατασκευή νέου εμπορικού-επιβατικού λιμένα στη θέση «Σπαρτίνες». Το μόνο που απομένει είναι η ολοκλήρωση της χωροθέτησης από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας – συγκεκριμένα από το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος. Παρότι έχουν πραγματοποιηθεί συζητήσεις με τη σχετική Γραμματεία, καμία πρόοδος δεν έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα.
Καλώ την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στη χωροθέτηση και στη χρηματοδότηση του νέου λιμένα, προκειμένου η Αλόννησος να αποκτήσει επιτέλους ένα σύγχρονο και – κυρίως – ασφαλές λιμάνι.
Τέλος, η νέα Δημοτική Αρχή οφείλει να ξεκαθαρίσει δημοσίως αν στηρίζει την κατασκευή του λιμένα στις «Σπαρτίνες», καθώς μέχρι στιγμής έχουν εκφραστεί αντιφατικές τοποθετήσεις.
Ως πρώην Δήμαρχος Αλοννήσου, δηλώνω τη στήριξή μου στον Πλωτάρχη κ. Σπύρο Δροσάκη, προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Αλοννήσου, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μετατραπεί σε αποδιοπομπαίο τράγο για χρόνια προβλήματα που το ίδιο το κράτος αδυνατεί ή αμελεί να επιλύσει.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα