«Το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να πάρει πτυχίο. Τις άφησε στη μέση …» Με τα λόγια αυτά ξέσπασε η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του αδικοχαμένου ‘Αλκη, κατά κατηγορούμενου, την ... Περισσότερα

Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη: «Το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να πάρει πτυχίο…»

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

«Το δικό μου το παιδί δεν μπορεί να πάρει πτυχίο. Τις άφησε στη μέση …» Με τα λόγια αυτά ξέσπασε η Μελίνα Κακουλίδου, μητέρα του αδικοχαμένου ‘Αλκη, κατά κατηγορούμενου, την ώρα που εκείνος απολογείτο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου γιου της.

Advertisement
 

Η αντίδραση αυτή ήρθε την ώρα που ο 6ος εκ των 12 κατηγορούμενων αναφερόταν στις σπουδές του λέγοντας ότι τις συνεχίζει μέσα από τις φυλακές. Τα λόγια της μητέρας επιδοκιμάστηκαν με χειροκρότημα από συγγενείς και φίλους της οικογένειας που παρακολουθούν τη δίκη.

Η σημερινή, 29η μέρα, της ακροαματικής διαδικασίας, ξεκίνησε με την απολογία του συγκεκριμένου κατηγορούμενου, που εισαγωγικά εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του ‘Αλκη, ζητώντας συγγνώμη για το ότι βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος.

«Πήρα έναν μεταλλικό σωλήνα, για παν ενδεχόμενο»

Ο ίδιος, ηλικίας 24 ετών και επιβάτης του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα, αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο επεισόδιο λέγοντας ότι πήρε έναν μεταλλικό σωλήνα αλλά δεν πλησίασε το σημείο της επίθεσης, επειδή φοβήθηκε. «Νόμιζα ότι θα πηγαίναμε να κυνηγήσουμε, επειδή προηγήθηκε οπαδικό επεισόδιο στο Ωραιόκαστρο. Πήρα έναν σιδερένιο σωλήνα για να προστατεύσω τον εαυτό μου, για παν ενδεχόμενο, μήπως γίνει καμία στραβή», ανέφερε.

Περιγράφοντας χρονικά το επίδικο συμβάν ο 24χρονος σημείωσε τα εξής: «Σταμάτησε το πρώτο αυτοκίνητο και σταματήσαμε και εμείς. Κατέβηκαν τρεις από το πρώτο όχημα και εκείνη την ώρα μάς προσπερνάει το τρίτο όχημα που έστριψε στην οδό Γαζή. Βγήκαν τρεις από το τελευταίο όχημα. Μάς είχε κάνει νόημα ο 2ος κατηγορούμενος να μην κατεβούμε, εκτιμώ για να διαπιστωθεί πρώτα εάν είναι οπαδοί του ‘Αρη. Ξεκίνησε η φασαρία, δεν κατάλαβα στην αρχή τί έγινε. Κατάλαβα ο 2ος κατηγορούμενος να δίνει μία μαχαιριά σε ένα από τα παιδιά που πήγε να πηδήξει το τοιχάκι. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα κατεβήκαμε και εμείς από το δικό μας αμάξι».

Ποιους είδα πάνω στα σκαλιά

Αναφερόμενος στη δίκη του εμπλοκή απολογήθηκε ότι πήρε από το πορτ-μπαγκάζ τον σωλήνα, έκανε 2-3 βήματα και αυθόρμητα γύρισε πίσω, χωρίς να πλησιάσει. Όπως είπε, φοβήθηκε όταν είδε κάποια άτομα να πλησιάζουν από την οδό Πλαστήρα κρατώντας τσεκούρια και καρέκλες. «Φοβήθηκα, πέταξα τον σωλήνα μέσα στο πορτ μπαγκάζ και περίμενα στο αυτοκίνητο», είπε για τις δικές του κινήσεις, προσθέτοντας ότι διέκρινε πάνω στα σκαλιά της οικοδομής (σημείο εγκλήματος) τον 7ο κατηγορούμενο, πιο πίσω τον 9ο, και τον 2ο, τον οποίο ξεχώρισε λόγω του σωματότυπού του.

Advertisement

«Έγινε χοντράδα»

Ερωτηθείς για το τί έκανε ο καθένας στο συγκεκριμένο σημείο δεν ήταν σε θέση να απαντήσει, λέγοντας ότι ήταν όλοι μαυροντυμένοι. «’Ακουγα φωνές, το ξύλο, γινόταν χαμός […] Το μόνο που με ένοιαζε ήταν να φύγω» απολογήθηκε. Επιβεβαίωσε, δε, στο δικαστήριο ότι κατά τη διαφυγή τους από το σημείο και καθώς βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητο κάποιος από τους συγκατηγορουμένους του ανέφερε ότι έγινε «χοντράδα, κάποιο παιδί χτυπήθηκε πολύ», διότι είδαν αίματα.

«Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα» είπε αναφερόμενος στην αντίδρασή του, ενώ στην ερώτηση ‘πότε έμαθε για το θάνατο του ‘Αλκη’ απάντησε «το επόμενο πρωινό» και τότε είπε: «έχασα τη γη κάτω από τα πόδια», «ήθελα να το πω πρώτα στους γονείς μου, δεν ήξερα πώς να τους το πω».

Η δίκη διεκόπη και, όταν θα επανέλθει η έδρα, θα ανέβει στο βήμα για να απολογηθεί ο 7ος κατά σειρά κατηγορούμενος.

[φωτογραφία αρχείου]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ενεργή Μάχη» - Τι περιλαμβάνει

23/12/25 10:01 μμ

Νομοσχέδιο του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Ενεργή Μάχη» – Τι περιλαμβάνει

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ

23/12/25 9:54 μμ

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο ΥΜΑΘ

Τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα Ενοριακά Συσσίτια και τις Τράπεζες Τροφίμων των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης

23/12/25 9:50 μμ

Τρόφιμα και είδη πρώτη ανάγκης από τον Δήμο Θεσσαλονίκης στα Ενοριακά Συσσίτια και τις Τράπεζες Τροφίμων των Αγίων Πάντων και του Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης

Πτώση ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ στα Ιλίσια - Ένας σοβαρά τραυματίας

23/12/25 9:44 μμ

Πτώση ασανσέρ σε σούπερ μάρκετ στα Ιλίσια – Ένας σοβαρά τραυματίας

Δωρεά 10.000 ευρώ στον Σύλλογο ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

23/12/25 9:41 μμ

Δωρεά 10.000 ευρώ στον Σύλλογο ΑμεΑ «Το Εργαστήρι»

Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

23/12/25 9:35 μμ

Η ηλιακή λέμβος του Χέοπα θα συντηρηθεί ενώπιον κοινού στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο

Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

23/12/25 9:23 μμ

Κάλαντα στον Δ. Κουτσούμπα

Συνέντευξη με ένα ξωτικό από τη Θεσσαλονίκη που σκορπά τη μαγεία των Χριστουγέννων

23/12/25 9:13 μμ

Συνέντευξη με ένα ξωτικό από τη Θεσσαλονίκη που σκορπά τη μαγεία των Χριστουγέννων

Δήμος Σερρών: Αλλαγές στο πρόγραμμα καθαριότητας ενόψει Χριστουγέννων - video

23/12/25 8:19 μμ

Δήμος Σερρών: Αλλαγές στο πρόγραμμα καθαριότητας ενόψει Χριστουγέννων – video

To “Piraeus Startup Accelerator” συνεχίζεται για 2η χρονιά και επεκτείνεται και στη Θράκη

23/12/25 8:11 μμ

To “Piraeus Startup Accelerator” συνεχίζεται για 2η χρονιά και επεκτείνεται και στη Θράκη

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο από τους μαθητέςτου Μουσικού Σχολείου και τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών

23/12/25 8:08 μμ

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων στο Δημαρχείο από τους μαθητέςτου Μουσικού Σχολείου και τον Σύλλογο Εβριτών Ν. Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου: "Κανένας μόνος του τις Άγιες Ημέρες - Δωρεά τροφίμων στην κοινωνική κουζίνα - video

23/12/25 8:08 μμ

Τάσος Χατζηβασιλείου: “Κανένας μόνος του τις Άγιες Ημέρες – Δωρεά τροφίμων στην κοινωνική κουζίνα – video