Ένταση και ρήψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένταση και ρήψη χημικών στην Αίγλη Ζαππείου, όπου συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) επιχείρησαν να εισβάλλουν στην αίθουσα όπου γινόταν ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) για τις ΣΔΙΤ στο χώρο της Υγείας.

 

 

Κατά τα επεισόδια στο Ζάππειο, όπως μετέδωσε ο Σκάι, ένα ηλικιωμένο άτομο λυποθύμησε. Η εκδήλωση αυτή την ώρα έχει διακοπεί.

Η ΟΕΓΝΕ έχει εξαγγείλλει για σήμερα στάση εργασίας 9.00 έως 15.00 καταγγέλλοντας την ηγεσία του ΠΙΣ ότι «πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της Δημόσιας Υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ».

Το περιστατικό έκανε τους παρευρισκόμενους να ξαφνιάζονται, όταν μέλη της ΟΕΝΓΕ εισέβαλλαν στην αίθουσα όπου γινόταν η ημερίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ξαφνικά με ντουντούκες και φωνάζοντας συνθήματα παρότι έξω από την αίθουσα ήταν ισχυρή δύναμη της αστυνομίας.

Στάση εργασίας και κινητοποίηση
Παναττική στάση εργασίας από τις 9:00 έως τις 15:00 σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου και κινητοποίηση στην Αίγλη Ζαππείου είχαν προαναγγείλει οι νοσοκομειακοί γιατροί, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), για τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην παροχή υπηρεσιών υγείας. Στη συγκέντρωση είχε δηλώσει συμμετοχή και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

«Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», αναφέρει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

«Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του “λαγού” στις εκάστοτε κυβερνήσεις», σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Αιτία πολέμου»
«Αιτία πολέμου» είναι για την Ομοσπονδία, «η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, η μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες)».

Όπως τονίζει, το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, αύξηση των δημόσιων δαπανών για την Υγεία στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ «και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών».

Advertisement
MEGA

Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, κερδισμένοι από τη ΣΔΙΤ θα είναι «μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων και το 25% των μεγαλο-επιχειρηματιών διευθυντών και πανεπιστημιακών καθηγητάδων… », ενώ οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι «οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία-ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις υγείας, να ακριβοπληρώνουν αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Το παράδειγμα της Βρετανίας
Η ΟΕΝΓΕ φέρνει ως παράδειγμα «για το εφιαλτικό τοπίο που θα επικρατήσει», όπως επισημαίνει το βρετανικό σύστημα υγείας, όπου -σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται- «τα ράντζα είναι καθημερινό φαινόμενο. Τη διετία 2015-16, σχεδόν 475 χιλιάδες ασθενείς ξεπέρασαν τις 4 ώρες αναμονής στα επείγοντα. Χιλιάδες εγχειρήσεις αναβάλλονται λόγω έλλειψης κρεβατιών.

Ρεκόρ ο αριθμός των καρκινοπαθών που περιμένουν πάνω από δύο μήνες την έναρξη της θεραπείας τους… Στην 5ετία 2011-2016, 15 χιλιάδες περισσότεροι θάνατοι από το αναμενόμενο, γεγονός που με βάση τα στατιστικά των νοσοκομείων συσχετίζεται ολοφάνερα με την έλλειψη γιατρών. Οι ελλείψεις αυξάνονται διαρκώς και στο λοιπό νοσηλευτικό προσωπικό. Σε συνθήκες υποστελέχωσης, το 50% του προσωπικού εργάζεται απλήρωτες υπερωρίες για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες».

«Οι προτάσεις της ηγεσίας του ΠΙΣ είναι αντίθετες με τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοσοκομειακών γιατρών», καταλήγει η Ομοσπονδία και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις.

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

03/04/26 9:15 πμ

Τεράστια ζημιά στον Ερυθρό Αστέρα έκανε η Παρτίζαν

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

03/04/26 9:22 πμ

«Καλοβλέπει» τετράδα η Ζαλγκίρις

Ήττα... μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 9:20 πμ

Ήττα… μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 8:48 πμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

03/04/26 8:43 πμ

Γερά για την 10άδα η Μακάμπι, ήττα μισός αποκλεισμός για Αρμάνι

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

03/04/26 8:27 πμ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τραμπ επιβάλλει νέους τελωνειακούς δασμούς ως και 100% σε εισαγόμενα φάρμακα

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

03/04/26 8:35 πμ

Αυτόχειρας Παναθηναϊκός στη Σόφια

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα – Ο απόλυτος οδηγός για γλυκές σπιτικές φράουλες

03/04/26 8:19 πμ

Πώς να καλλιεργήσετε φράουλες σε γλάστρα

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

03/04/26 8:13 πμ

Τι αλεύρι να επιλέξεις ανάλογα με το τι θέλεις να φτιάξεις

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

03/04/26 8:10 πμ

Πασχαλινό τσουρέκι, η πιο εύκολη συνταγή

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

03/04/26 12:30 πμ

Τσίπρας: Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι και αν χρειαστεί νωρίτερα

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο - Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση

03/04/26 12:26 πμ

Δίκη για τα Τέμπη: Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα βίντεο – Αναβάλλεται επ΄ αόριστον η εκδίκαση