Υπ. Ενέργειας: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το μπλακάουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία

Σύσκεψη ενημερωτικού χαρακτήρα με αφορμή το μπλοκάουτ στην Ιβηρική χερσόνησο – τα αίτια του οποίου δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη – πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπό τον υπουργό κ. Σ.Παπασταύρου με συμμετοχή εκπροσώπων των φορέων της αγοράς ρεύματος.

Κατά τις πληροφορίες επισημάνθηκε ότι το πρόβλημα δεν επηρέασε ευρύτερα την ευρωπαϊκή αγορά, καθώς τα ηλεκτρικά συστήματα Ισπανίας και Πορτογαλίας απομονώθηκαν με χειρισμούς που έγιναν άμεσα από τους Διαχειριστές. Έτσι κι αλλιώς η δυναμικότητα των υφιστάμενων διασυνδέσεων της Ισπανίας με τη Γαλλία είναι περιορισμένη.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι το περιστατικό που συνέβη σήμερα στην ιβηρική χερσόνησο δεν έχει καμία σχέση με τα μέτρα που λαμβάνονται στη χώρα μας για την διαχείριση της υπερπροσφοράς ρεύματος από ανανεώσιμες πηγές που παρατηρείται αυτήν την περίοδο σε συνδυασμό με τη μειωμένη ζήτηση λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών.

Στην περίπτωση της Ελλάδας οι συνθήκες αστάθειας που δημιουργούνται από το συνδυασμό υψηλής παραγωγής με χαμηλή ζήτηση είναι γνωστές εκ των προτέρων και αντιμετωπίζονται με περικοπές στην παραγωγή ΑΠΕ, οι οποίες θα συνεχιστούν και αυτήν την εβδομάδα ενόψει και της αργίας της Πρωτομαγιάς.

Babis



Είναι ενδεικτικό ότι η τιμή του ρεύματος στο ελληνικό Χρηματιστήριο για την αυριανή ημέρα σημειώνει νέα υποχώρηση στα 58,73 ευρώ ανά μεγαβατώρα με 7 ώρες σχεδόν μηδενικής τιμής, ενώ οι ΑΠΕ προβλέπεται να καλύψουν το 74 % του φορτίου.

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠολιτικήΥπ. Ενέργειας: Τι συζητήθηκε στη σύσκεψη για το μπλακάουτ σε Ισπανία και...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στην εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε...

Β. Κικίλιας: Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ – Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

Στα χέρια της Δικαιοσύνης είναι η άμεση διερεύνηση ύποπτων...

Π. Μαρινάκης: Δεν θα υπάρχει ηλικιακό όριο στους συνταξιούχους ΑμεΑ για τη χορήγηση των 250 ευρώ

Για την κατάσταση των ελληνικών σιδηροδρόμων, μίλησε ο υφυπουργός...

Τελευταία Νέα