ΥΠΕΞ για έκπτωση Μπελέρη: Καινοφανής πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά για τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου

«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανή πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζεται, «η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ένα έτος από μη νομιμοποιημένα πρόσωπα».

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο.




Babis

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΠολιτικήΥΠΕΞ για έκπτωση Μπελέρη: Καινοφανής πρακτική σε μια διαδικασία με πολλά ερωτηματικά...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα