Δεν θα μπορεί να υπάρξει “τουρισμός σε καραντίνα”, όμως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.  Advertisement     Όπως ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Δεν θα μπορεί να υπάρξει “τουρισμός σε καραντίνα”, όμως η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

 

Advertisement
 

 

Όπως τόνισε ο κ. Πέτσας, η κυβέρνηση και οι πολίτες βρίσκονται μπροστά σε ένα πρωτοφανές φαινόμενο, για την αντιμετώπισή του οποίου βασικό ρόλο παίζει η ατομική ευθύνη του καθενός, ενώ επανέλαβε ότι η τήρηση των μέτρων δεν έχει να κάνει με τον έλεγχο, αλλά με το να πειστούν οι πολίτες ότι είναι απαραίτητα.

Για το ενδεχόμενο να δούμε αστυνομικούς και λιμενικούς να επιβάλουν πρόστιμα το Σαββατοκύριακο στις παραλίες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συμπεριφορά που θα δείξουν οι πολίτες. «Θα είμαστε εκεί για να δώσουμε συμβουλές και όχι πρόστιμα, αλλά αν παρατηρηθεί παραβατική συμπεριφορά θα ελεγχθεί» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Θα συνεχίσουμε να δίνουμε οριζόντιες συμβουλές σε όλη την επικράτεια και θα παρεμβαίνουμε τοπικά, όπως για παράδειγμα χθες στην περίπτωση της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα. Όπου υπάρχει ένα φαινόμενο που μας ανησυχεί για εξάπλωση και μεγάλες πιθανότητες διασποράς θα παρεμβαίνουμε τοπικά, δεν μπορεί να υπάρχει συνέχεια ένας αστυνομικός, ένας λιμενικός, ένας άνθρωπος της δημοτικής αστυνομίας δίπλα στον κάθε πολίτη για αυτό λέμε ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούμε» συμπλήρωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Advertisement
Babis

Επίσης, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε στις υγειονομικές δομές και την ετοιμότητα που υπάρχει στην περιφέρεια για την αντιμετώπιση μαζικών περιστατικών. «Από την αρχή της πανδημίας ενεργοποιούνταν διαφορετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία αν χρειαστεί θα τα ενεργοποιήσουμε ξανά» υποστήριξε, τονίζοντας ότι είναι σημαντική η εμπειρία που υπάρχει από την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Advertisement
Family Kitchen

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στον τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει «τουρισμός σε καραντίνα», όμως υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες με ασφάλεια. «Θα φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ζήτημα της πανδημίας» πρόσθεσε.

Πέτσας: Με μάσκα σε αεροπλάνα, πλοία και ΚΤΕΛ

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, όλοι οι επιβάτες σε αεροπλάνα και πλοία, αλλά και στις οδικές μεταφορές (πούλμαν, ΚΤΕΛ, τρένο) θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα. «Στους κλειστούς χώρους θα χρησιμοποιείται μάσκα και στα αεροπλάνα και στις ακτοπλοϊκές μεταφορές, θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν όχι μόνο τους ταξιδιώτες αλλά και όλα τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνουν οι επαγγελματίες του χώρου για ένα πλοίο, αεροπλάνο ή ταξιδιωτικό γραφείο», είπε ο κ. Πέτσας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι διμερείς συμφωνίες για τον τουρισμό θα είναι μέρος της λύσης, αλλά όχι οι μόνες, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σφραγίσει το «καλό διαβατήριο» που έχει ως τώρα με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε την ανάρτηση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου για την αγόρευση της εισαγγελέως έδρας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σημειώνοντας ότι ο κ. Σκέρτσος εξέφρασε προσωπικές απόψεις και τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ -Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

05/10/25 12:13 μμ

Κύκλωμα με απάτες ΦΠΑ – Στη φυλακή οι πρώτοι κατηγορούμενοι

«Δικό μας χρέος είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι περιορισμοί της νομοθεσίας, που ισχύουν στο Αιγαίο, θα ισχύουν για όλους»

05/10/25 12:08 μμ

Μητσοτάκης: Με το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» προστατεύεται η θάλασσα και υποστηρίζεται η αλιεία

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

05/10/25 11:32 πμ

Η Λευκή Νύχτα επιστρέφει στις Σέρρες!

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

05/10/25 11:31 πμ

5 βότανα που δεν πρέπει ποτέ να φυτεύονται μαζί

Μαρμελάδα σύκο

05/10/25 9:57 πμ

Μαρμελάδα σύκο

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

05/10/25 11:20 πμ

Μοντέλο «βάτραχος» ή «χταπόδι»; Τα πιθανά σενάρια για το μέλλον της καινοτομίας στην ΠΚΜ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

05/10/25 11:18 πμ

Αντετοκούνμπο: «Θα είμαι έτοιμος στην πρεμιέρα»

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

05/10/25 9:56 πμ

Πώς να επιλέξετε το σωστό χρώμα για τον καναπέ σας

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

05/10/25 11:16 πμ

Προβληματισμός των εξαγωγέων για την φέτα, λόγω της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

05/10/25 10:48 πμ

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

05/10/25 10:45 πμ

«Eternity»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας στην Ιταλία με τους Γουίλιαμ Χ. Μέισι και Μίντοου Γουίλιαμς

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη...στροφή

05/10/25 10:40 πμ

Ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός στην έκτη…στροφή