23.4 C
Serres

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Date:

Η Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης, με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική υποδέχθηκε την ιερά, σεβασμία και θαυματουργό εικόνα της Παναγίας «Φανερωμένης», από την παλαίφατη Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου «Βαθυρρύακος» Κομοτηνής, χθες στον ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Σερρών, προς κοινό συνεορτασμό μετά της ιεράς μνήμης του Αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου.

Η υποδοχή του ιερωτάτου θεομητορικού εκτυπώματος, το οποίο κόμισε στην πόλη των Σερρών ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Γαβράς, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκινήσεως και πνευματικής ανατάσεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, με την συμμετοχή του ευαγούς κλήρου, εκπροσώπων των αρχών του τόπου, των πολιτιστικών συλλόγων του Νομού Σερρών με τις παραδοσιακές ενδυμασίες και τα λάβαρά τους, καθώς και πλήθους ευσεβών χριστιανών, που προσήλθαν για να προσκυνήσουν και να λάβουν την χάρη και την ευλογία της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Μητροπολίτης Σερρών: Όλα τα ιερά εικονίσματα της Θεομήτορος ‘’ομιλούν’’ με έναν καρδιακό τρόπο στις ψυχές των πιστών ανθρώπων

Αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή της θαυματοβρύτου θησαυρίσματος της Θεομήτορος, τελέσθηκε Δοξολογία, στο τέλος της οποίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος, αφού ευχαρίστησε δια θερμών λόγων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα για την μεγίστη αυτή ευλογία, την μεταφορά δηλαδή στην πόλη των Σερρών της χαριτοβρύτου εικόνος της Θεοτόκου, μίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα για την φιλόστοργη παρουσία και σκέπη της Παναγίας στην ζωή και τον πνευματικό μας αγώνα, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Με αισθήματα βαθυτάτης συγκινήσεως, υποδεχόμεθα στην πόλιν και Μητρόπολίν μας, το τιμαλφέστατο και αγιώτατο ιεροθεομητορικό εικόνισμα της Παναγίας ‘’Φανερωμένης’’, που διασώζει την παναγία μορφή της Βασίλισσας των ουρανών, της Κυρίας Θεοτόκου.

Όλα τα ιερά εικονίσματα της Θεομήτορος ‘’ομιλούν’’ με έναν ιδιαίτερο καρδιακό τρόπο στις ψυχές των πιστών ανθρώπων και μάλιστα των πονεμένων, ενώ για λόγους που μόνον ο Θεός γνωρίζει ορισμένα από αυτά τα ιερά εκτυπώματά Της έχουν μίαν όλως ιδιαιτέραν μυστικήν, θαυματουργικήν χάριν και ευλογίαν. Οι ιερές εικόνες αποτελούν σημείον πνευματικής επαφής και κοινωνίας του ακτίστου με το κτιστό, μία θύρα προς την Βασιλεία του Θεού, συγκλονιστικές φανερώσεις της θείας αγάπης, παντοδυναμίας και προνοίας, αλλά και της θερμουργού ανθρωπίνης πίστεως».

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Έκκληση για προσευχή για παύση των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή


Σε αποστροφή του λόγου του ο Σεβασμιώτατος, έκανε ειδική αναφορά στην εξόχως θλιβερή και λίαν ανησυχητική παγκόσμια επικαιρότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται εξαιτίας της πολεμικής συρράξεως στην μέση Ανατολή και κάλεσε όλους σε πνευματικό συναγερμό ολοθύμου προσευχής προς την Κυρία Θεοτόκο, υπέρ της αμέσου καταπαύσεως των εχθροπραξιών, παρακλήσεως και στηρίξεως των χειμαζομένων εκ της φρίκης του πολέμου και επικρατήσεως της ειρήνης, της συνέσεως, της δικαιοσύνης, της ψυχραιμίας και της αμοιβαίας κατανοήσεως στις σχέσεις των λαών.

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Αρχιερατικός Εσπερινός

Ακολούθως, τελέσθηκε ο αναστάσιμος Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου, κατόπιν ευλογίας του Σεβ. κ. Θεολόγου, ομίλησε επικαίρως ο πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παλιούρας, Πρωτοσύγκελλος της Εκκλησίας των Σερρών.

Να σημειωθεί ότι το πανάχραντο και χαριτοφόρο εικόνισμα της Παναγίας «Φανερωμένης» θα ευρίσκεται προς προσκύνηση στον ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Σερρών έως το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Υποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

πηγή orthodoxianewsagency.gr

ΣέρρεςΥποδοχή της ιεράς εικόνας της Θεοτόκου της «Φανερωμένης» στις Σέρρες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Θρίλερ στην Κρήτη για την 17χρονη: “Δεχόταν bullying” – video

Για κακοποιητική συμπεριφορά στο σχολείο κάνουν λόγο οι συγγενείς...

Σέρρες: Κόντρα για το Θερινό Θεατράκι- Είμαστε σε αδιέξοδο, λένε οι ιδιοκτήτες- video

Πρόβλημα έχει προκύψει με την λειτουργία στο γνωστό καφέ...

Κ.Κυρανάκης για το Κτηματολόγιο Σερρών: “Άθλια εικόνα που θα διορθωθεί”- video

Στις Σέρρες βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 28 Μαΐου...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα