Για την εξέλιξη της υπόθεσης του Πάνου Ρούτσι και τις ενέργειες της οικογένειάς του προς τις αρμόδιες αρχές, μίλησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ζ. Κωνσταντοπούλου: Δεν υπάρχει καμία θετική απάντηση σε κανένα αίτημά μας για τον Π. Ρούτσι - Η κυβέρνηση δρομολογεί άλλο ένα μπάζωμα

Epilogestv

Epilogestv

Για την εξέλιξη της υπόθεσης του απεργού πείνας και πατέρα θύματος των Τεμπών, Πάνου Ρούτσι και τις ενέργειες της οικογένειάς του προς τις αρμόδιες αρχές, μίλησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας και δικηγόρος του Π. Ρούτσι, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στους εκπροσώπους των μέσω μαζικής ενημέρωσης.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας στην αρχή της ομιλίας της ξεκαθάρισε κατηγορηματικά ότι «μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα του Πάνου Ρούτσι» από τις δικαστικές αρχές, αναφερόμενη ουσιαστικά στις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι αναμένεται τις επόμενες ώρες να δοθεί το «πράσινο φως» για τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στις σορούς των θυμάτων των Τεμπών, μετά από αιτήματα συγγενών που έχουν ζητήσει εκταφή. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και ούτε έχει διαταχθεί καμία ενέργεια, επί των αιτημάτων που έχει κάνει η οικογένεια. Όλα τα αιτήματα που έχει κάνει η οικογένεια, είτε έχουν απορριφθεί, είτε εκκρεμούν, χωρίς να υπάρχει απάντηση. Δεν υπάρχει καμία θετική απάντηση σε κανένα αίτημά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Κάποιοι παίζουν στην κυριολεξία με την ψυχή του και με τη ζωή του. Κάποιοι νομίζουν ότι αυτός ο αγώνας είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων…», προσέθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «αντιθέτως, μεθοδεύονται διαδικασίες που θα συσκοτίσουν την υπόθεση» και εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών, την οποία κατηγόρησε για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, ενώ μίλησε για «εξουσίες» που «επιχειρούν για άλλη μια φορά ένα μπάζωμα της αλήθειας». «Δυστυχώς είναι δυνατόν, η υπόθεση που αφορά το πώς πέθανε ο Ντένις Ρούτσι, να μην έχει μέσα τα αιτήματα, τις τοποθετήσεις, τα διαβήματα της οικογένειάς του. Είναι δυνατόν, γιατί έχουμε αυτόν τον στραγγαλισμό της δικαστικής λειτουργίας από την πολιτική-κυβερνητική εξουσία», τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Επίσης, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση «αποτρέπει» δικαστικούς λειτουργούς «να κάνουν το καθήκον τους», δηλαδή, όπως εξήγησε, «τα νόμιμα που γίνονται σε κάθε τέτοια υπόθεση». «Είναι οφθαλμοφανές ότι η κυβέρνηση ελέγχει τη δικαστική εξουσία και τους υπαγορεύει τι να κάνουν», τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, διαμηνύοντας ότι δεν φοβάται αλλά και ότι δεν θα κάνει «ούτε σπιθαμή πίσω», από αυτή την υπόθεση.

Η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι ο Πάνος Ρούτσι και η οικογένειά του «επιθυμούν το αυτονόητο. Να μάθουν από τι και πώς πέθανε το παιδί τους» και ζητούν «αλήθεια και δικαιοσύνη», επισημαίνοντας ότι «δεν επιτρέπεται σε κάποιους να ποδοπατούν αυτόν τον αγώνα». «Δεν θα το επιτρέψω ως συνήγορος του Πάνου. Είναι ύβρις αυτό που συμβαίνει, απέναντι στον ίδιο και το παιδί του», συμπλήρωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, σημειώνοντας ότι η ελληνική κοινωνία είναι δίπλα τους.

Advertisement
MEGA

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι η οικογένεια Ρούτσι «ζητάει να δοθεί εντολή να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, για να έρθουν όλα στο φως», τονίζοντας: «Ζητώ και εγώ να δοθεί αυτή η εντολή και να διαταχθούν τα νόμιμα», σημειώνοντας ότι «τα νόμιμα δεν είναι να αναλάβει ένας αστυνόμος που δεν έχει καμία ειδίκευση και καμία γνώση, να κάνει μισές πράξεις. Τα νόμιμα είναι να διοριστούν πραγματογνώμονες, όχι από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες που έχουν εμπλακεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με το έγκλημα των Τεμπών ή με το υπουργείο δικαιοσύνης. Δεν θα δεχθούμε τον διορισμό τέτοιων πραγματογνωμόνων. Θεωρούμε ότι όπως έχει γίνει σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχουν αμφισβητούμενα ζητήματα, όπου υπάρχει μεγάλη αμφιβολία, όπου υπάρχει, όπως συμβαίνει εδώ, πάροδος μεγάλου χρόνου που απαιτεί εξιδεικευμένες εξετάσεις και ενέργειες, εμείς ζητούμε να οριστεί ομάδα πραγματογνωμόνων από το εξωτερικό».

πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος - Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

13/01/26 12:12 πμ

Κυβερνητικές πηγές: Με αποκλειστική υπαιτιότητα μιας μικρής μειοψηφίας αγροτών τινάζεται στον αέρα ο διάλογος – Σε περίπτωση κλιμάκωσης μόνες αρμόδιες είναι οι αρχές

Σωκράτης Φάμελλος; «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

13/01/26 12:00 πμ

Σωκράτης Φάμελλος: «Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να έχουμε ελληνική βιώσιμη επιχειρηματικότητα που θα στηρίζεται στον πλουραλισμό της οικονομίας»

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

12/01/26 11:59 μμ

Έναρξη ευρωπαϊκής παραγωγής κυψελών μπαταριών από τον όμιλο Volkswagen

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

12/01/26 11:58 μμ

«Βόμβα»: Η Ρεάλ Μαδρίτης απέλυσε τον Αλόνσο

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

12/01/26 11:57 μμ

Συνταγή για μοσχαράκι στιφάδο που λιώνει στο στόμα

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

12/01/26 11:55 μμ

Σε καλό κλίμα οι προσπάθειες επανεκκίνησης της ΣΑΕΚ στον δήμο Πολυγύρου

Η Ai, η χιμπατζής-"θαύμα" πέθανε σε ηλικία 49 ετών

12/01/26 11:53 μμ

Η Ai, η χιμπατζής -“θαύμα” πέθανε σε ηλικία 49 ετών

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

12/01/26 11:52 μμ

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στη Μαδρίτη: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας και τον Βασιλιά Φελίπε

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

12/01/26 11:51 μμ

Δύο συλλήψεις για παραβίαση ορίων ταχύτητας- Οδηγούσε με 128 χλμ σε περιοχή με όριο τα 50χλμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ - Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

12/01/26 11:46 μμ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ – Αντώνης Μωυσίδης: Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν ασκεί, αλλά εφαρμόζει πολιτικές. Ποτέ δεν είχα δεχθεί πίεση

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη "Αλησμόνητες Πατρίδες" - video

12/01/26 8:16 μμ

Σέρρες: Με επιτυχία ο ετήσιος χορός του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Αγίου Ιωάννη “Αλησμόνητες Πατρίδες” – video

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες - video

12/01/26 8:10 μμ

Χτύπησε και τον νομό Σερρών η κακοκαιρία – Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – video

Σχολιάστε

19 − 4 =