Ο Ζόραν Ζάεφ βρέθηκε την Τετάρτη στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του στρατού της χώρας.Advertisement         Εκεί τόνισε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ο Ζόραν Ζάεφ βρέθηκε την Τετάρτη στην ορκωμοσία 125 επαγγελματιών στρατιωτών του στρατού της χώρας.

Advertisement
 

 

 

 

Εκεί τόνισε: «Το να είσαι στρατιώτης σε μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ σημαίνει ότι θα εργάζεστε σε βελτιωμένες συνθήκες, σύμφωνα με τα standards των συμμάχων του ΝΑΤΟ. Σαν στρατιώτες, θα πρέπει να είστε υπερήφανοι που θα είστε η πρώτη γενιά που θα υπηρετεί την χώρα ως μέλος του ΝΑΤΟ».

 

 

Μάλιστα συνέχισε τα περί… εισόδου στο ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας σταθερά τον όρο «Μακεδονία» και «Μακεδονικός Στρατός», χωρίς να υπάρχει πουθενά ο όρος «βόρεια». Κάτι που ίσως δίνει το… στίγμα για το πώς θα αποκελείται η γειτονική χώρα όταν (και αν) επικυρωθεί η συμφωνία στα δύο κοινοβούλια.

 

 

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ζάεφ:

«Το να είμαστε μέλη της Συμμαχίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερες ευκαιρίες για εσάς. Ο Μακεδονικός Στρατός, για χρόνια επιχειρούσε χέρι – χέρι με στρατεύματα του ΝΑΤΟ σε ειρηνευτικές αποστολές, για τις οποίες αξιολογήθηκε με υψηλό βαθμό. Η συμμετοχή σε αυτές τις αποστολές βοήθησε τον Μακεδονικό Στρατό να αυξήσει τις δυνατότητές του. Το υπουργείο Άμυνας και η κυβέρνηση της Μακεδονίας εργάζονται στενά για την ανοικοδόμηση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός σας μετά από μεγάλα αδιέξοδα και μεταρρυθμίσεις… Η προσέγγισή μας στην επίλυσή τους αυτές τις ημέρες μας έδωσαν ευχάριστα νέα και θετικές αποφάσεις. Μία από αυτές είναι η πολυαναμενόμενη πρόσκληση να γίνουμε το 30ό μέλος της Συμμαχίας», είπε ο Ζάεφ.

 

Advertisement
Babis

«Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Υπουργός Αμυνας της ΠΓΔΜ Radmila Sekerinska.

 

 

 

Advertisement
Family Kitchen

ΝΑΤΟ βλέπει και η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων

 

Η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Radmila Sekerinska δήλωσε ότι η πρόσκληση του ΝΑΤΟ που αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες, θα σημαίνει την αρχή μιας εποχής σταθερότητας και ασφάλειας στην χώρα μας.

 

 

 

Είστε μέρος της πρώτης ομάδας ενός συνόλου 375 νέων επαγγελματιών στρατιωτών που θα ενταχθούν στον Μακεδονικό Στρατό αυτή την χρονιά. Ξεκινάτε την καριέρα σας σε κρίσιμη περίοδο μεγάλων προκλήσεων, εκσυγχρονισμού και επαγγελματισμού του στρατού. Σε μια περίοδο στην οποία η Μακεδονία θα βελτιώσει τον στρατό της και θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ», τόνισε η Υπουργός Άμυνας της πΓΔΜ.

 

 

[enikos.gr]


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο