«Έξι χρόνια μετά το Έγκλημα στο Μάτι, 3 χρόνια μετά την Εθνική Καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια και Βαρυμπόμπη, 1 χρόνο μετά τις Ολοσχερείς Καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία, Αττική κι ... Περισσότερα

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Για αυτό το ασυγχώρητο έγκλημα είναι υπόλογη και υπαίτια η κυβέρνηση και η δικαστική-εισαγγελική ηγεσία

Epiloges Press

Epiloges Press

«Έξι χρόνια μετά το Έγκλημα στο Μάτι, 3 χρόνια μετά την Εθνική Καταστροφή στη Βόρεια Εύβοια και Βαρυμπόμπη, 1 χρόνο μετά τις Ολοσχερείς Καταστροφές σε Έβρο, Ρόδο, Θεσσαλία, Αττική κι ολόκληρη τη χώρα, είναι ΑΣΥΓΧΩΡΗΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ να κατακαίγεται ξανά η Αττική, να εκκενώνονται και πάλι Νοσοκομεία υπό την απειλή της φωτιάς, να διαφεύγουν εγκαταλείποντας τις εστίες τους οι κάτοικοι, να χάνουν τη ζωή τους ζώα, πουλιά, έμβια όντα, να καταστρέφονται οικοσυστήματα και να κινδυνεύουν άνθρωποι» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στην Αττική από χθες (11/08/2024) το μεσημέρι.

Όπως τονίζει στη δήλωσή της η κ. Κωνσταντοπούλου: «Είναι ασυγχώρητο έγκλημα η κοινωνία έντρομη να εγκαταλείπεται απροστάτευτη από μια Κυβέρνηση υπόλογη, υπαίτια και ένοχη. Μια Κυβέρνηση που παρέλειψε συστηματικά και συνειδητά να κάνει τα αυτονόητα, που κόμπασε ότι “έχει το 41%” και μας χλεύασε ότι “είμαστε από άλλο πλανήτη αν νομίζουμε ότι μπορούν να προστατευθούν όλα τα δάση”, που αρνήθηκε εδώ και 13 μήνες να εξετάσει τις συγκεκριμένες προτάσεις μας, που καταθέσαμε ξανά και ξανά στη Βουλή και στο δημόσιο διάλογο, που σκόρπισε και ροκάνισε αμύθητα ποσά αρνούμενη να τα διαθέσει σε πραγματική πολιτική προστασία, εξοπλισμό, υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό, μέτρα πρόληψης και συντεταγμένες πολιτικές ουσιαστικής αποτροπής της καταστροφής». 

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας λέει ακόμα ότι η ίδια πριν από έναν χρόνο με έγγραφο και προφορικό διάβημα ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εξετάσει το διαχρονικό και διαρκές έγκλημα που διαπράττεται σε βάρος της Ελλάδας, να συσχετίσει όλες τις ποινικές δικογραφίες, που αφορούν πυρκαγιές, να αναζητήσει ευθύνες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, και στο δικαστικό σώμα και στην κυβέρνηση. «Δώδεκα μήνες μετά, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αθωώνει την Κυβέρνηση για τις υποκλοπές, κρύβεται και δεν εμφανίζεται και δεν έχει δώσει καμία ενημέρωση για το τι έπραξε μετά και τις περσινές εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις και τις βιβλικές καταστροφές. Η κοινωνία δυστυχώς είναι θύμα και μιας δικαστικής εξουσίας που δεν λειτουργεί ανεξάρτητα, που δικάζει το Έγκλημα στο Μάτι σαν πλημμέλημα και αδυνατεί να αποδώσει ευθύνες στους κυβερνώντες. Όσο δεν αποδίδεται Δικαιοσύνη, τόσο το Έγκλημα θα επαναλαμβάνεται, με ίδιες ή άλλες μορφές. Από το Μάτι στα Τέμπη και σήμερα στην καρδιά της Αττικής. Η Ατιμωρησία είναι βασικός παράγοντας της σημερινής καταστροφής» επισημαίνει η κ. Κωνσταντοπούλου. 

Και καταλήγει: «Η Πλεύση Ελευθερίας είναι και θα είναι εδώ για τους πολίτες, για τους πληγέντες, για το περιβάλλον, για τη ζωή μας. Όπως ήμασταν καθημερινά στη Βουλή, με 100άδες παρεμβάσεις, επίκαιρες ερωτήσεις, προτάσεις, έλεγχο στην Εξουσία. Η κοινωνία κι η χώρα χρειάζονται υπεράσπιση απέναντι σε αυτήν την εγκληματική Κυβέρνηση αλλά κι απέναντι στην Ατιμωρησία, κι εμείς είμαστε αυτή η Αντιπολίτευση Υπεράσπισης της Κοινωνίας». 

Advertisement
MEGA

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

03/04/26 10:26 μμ

Σάββατο του Λαζάρου σήμερα – Γιατί δεν χαμογέλασε ξανά μετά την ανάστασή του

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια - Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

03/04/26 8:46 πμ

Ήρθε ο Λάζαρος, ήρθαν τα Βάγια – Έθιμα του Λαζάρου σε όλη την Ελλάδα

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

03/04/26 10:27 μμ

Συνταγή για Λαζαράκια: Τα ψωμάκια για το Σάββατο του Λαζάρου

Σάββατο του Λαζάρου- Έθιμα από όλη την Ελλάδα

03/04/26 10:25 μμ

Σάββατο του Λαζάρου – Έθιμα από όλη την Ελλάδα

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

03/04/26 10:21 μμ

Έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος στο σπίτι και το γραφείο του προέδρου της ΓΣΕΕ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

03/04/26 10:02 μμ

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος για Ζ. Κωνσταντοπούλου: Ασχημονεί και παρανομεί σε κάθε της παράσταση ενώπιον του δικαστηρίου

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

03/04/26 9:58 μμ

Τρεις καταξιωμένοι σεφ μαγείρεψαν νηστίσιμες συνταγές στο Καπάνι

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

03/04/26 9:51 μμ

Πέλλα: Πήραν 146 λίρες και 4.000 ευρώ από ηλικιωμένη με πρόσχημα πρόστιμο για αδήλωτα τιμαλφή

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

03/04/26 9:47 μμ

Χαλκιδική: Διάσωση δύο τσομπανόσκυλων που είχαν εγκλωβιστεί σε βράχους μέσα σε ποταμό

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο - Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

03/04/26 11:56 μμ

Δολοφονία στην Καλαμαριά με θύμα 20χρονο – Προσωρινά κρατούμενος και ο δεύτερος φίλος του Κλεομένη

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

03/04/26 10:17 μμ

Bουλή: Το πρωί του Σαββάτου η πρόσβαση των κομμάτων στις δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026

03/04/26 9:06 μμ

Εξάμηνη απαγόρευση εμπορικής αλιευτικής δραστηριότητας για το ευρωπαϊκό χέλι (Anguilla anguilla) για το έτος 2026