Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα ισοπέδωσε σήμερα πολυκατοικία κοντά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της νότιας Βηρυτού, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σφοδρά τις περιοχές της λιβανέζικης πρωτεύουσας που ... Περισσότερα

Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε πολυκατοικία στη Βηρυτό, την ώρα που οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Συντάκτης: Epilogestv

Συντάκτης: Epilogestv

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα ισοπέδωσε σήμερα πολυκατοικία κοντά σε μία από τις πιο πολυσύχναστες διασταυρώσεις της νότιας Βηρυτού, καθώς το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει σφοδρά τις περιοχές της λιβανέζικης πρωτεύουσας που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ.

Advertisement
 

Σειρά φωτογραφιών δείχνει ένα βλήμα να πέφτει από τον ουρανό και να χτυπά τους κάτω ορόφους της πολυκατοικίας προκαλώντας μια μπάλα φωτιάς και την κατάρρευση του κτιρίου.

Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε πολυκατοικία στη Βηρυτό, την ώρα που οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας
This combination of photographs show a bomb dropped from an Israeli jet hit a building in Tayouneh, Beirut, Lebanon, Friday, Nov. 15, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI έκανε λόγο για μια «δεύτερη σφοδρή επιδρομή που διεξήγαγε η εχθρική ισραηλινή πολεμική αεροπορία» με στόχο τη συνοικία Γομπέιρι κοντά στον κόμβο Ταγιουνέ και απέναντι από το μεγαλύτερο πάρκο της Βηρυτού.

Πρόκειται για ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της λιβανέζικης πρωτεύουσας που έχει πλήξει μέχρι στιγμής το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε πολυκατοικία στη Βηρυτό, την ώρα που οι ΗΠΑ καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας
Thick smoke and flames erupt from an Israeli airstrike on Tayouneh, Beirut, Lebanon, Friday, Nov. 15, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν αυτή την εβδομάδα τα πλήγματά τους εναντίον των νότιων προαστίων της Βηρυτού, που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ, μια κλιμάκωση που σημειώθηκε παράλληλα με διπλωματικές επαφές υπό τις ΗΠΑ με στόχο τον τερματισμό των συγκρούσεων.

Η Αμερικανίδα πρεσβεύτρια στον Λίβανο Λίζα Τζόνσον υπέβαλε χθες Πέμπτη πρόταση εκεχειρίας στον πρόεδρο του λιβανέζικου κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι, στον οποίο η Χεζμπολάχ έχει δώσει εντολή να διαπραγματευτεί, όπως δήλωσαν δύο υψηλόβαθμες λιβανέζικες πηγές στο Reuters χωρίς να αναφερθούν σε άλλες λεπτομέρειες.

Advertisement
Family Kitchen

Το προσχέδιο αυτό είναι η πρώτη γραπτή πρόταση της Ουάσινγκτον με στόχο των τερματισμό των συγκρούσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ εδώ και αρκετές εβδομάδες, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

«Πρόκειται για ένα προσχέδιο με στόχο να δεχθούν παρατηρήσεις από τη λιβανέζικη πλευρά», εξήγησε μία από τις πηγές. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση, η αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό ανακοίνωσε: «Οι προσπάθειες για την επίτευξη διπλωματικής συμφωνίας συνεχίζονται».

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρξει εκεχειρία και πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι αυτό θα επιτευχθεί.

Αυτές οι διπλωματικές κινήσεις αποτελούν την ύστατη προσπάθεια της απερχόμενης κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν να πετύχει μια εκεχειρία στον Λίβανο, την ώρα που οι απόπειρες να τερματιστεί η σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ έχουν περιέλθει σε τέλμα.

Advertisement
MEGA

Ο Αλί Λαριτζανί, σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, συναντήθηκε σήμερα στη Βηρυτό με τον Μπέρι, μετέδωσαν ιρανικά και λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης.

Εξάλλου χθες Πέμπτη ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ και μέλος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας, ο Έλι Κοέν, δήλωσε στο Reuters ότι οι προοπτικές επίτευξης συμφωνίας εκεχειρίας στον Λίβανο είναι πιο ελπιδοφόρες από ποτέ.

Η εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιθυμεί να συνάψει συμφωνία εκεχειρίας με τον Λίβανο προκειμένου να προσφέρει μια νίκη στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τηρεί ιδιαίτερα φιλοϊσραηλινή στάση.

Ωστόσο ένα από τα σημεία στα οποία προσκρούουν οι συνομιλίες είναι το αίτημα του Ισραήλ να διατηρήσει την ελευθερία να ενεργεί στην περίπτωση που η Χεζμπολάχ παραβιάσει τη συμφωνία, κάτι που ο Λίβανος απορρίπτει.

πηγή ertnews.gr

φωτο: AP Photo/Hassan Ammar


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

04/10/25 12:25 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Οκτωβρίου

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

04/10/25 12:24 πμ

Ο Φρανκ επαίνεσε το πνεύμα των παικτών του και τις «επιστροφές» τους στα ματς

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν '25- '26

04/10/25 12:22 πμ

Με έμφαση στο ελληνικό έργο ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός του ΚΘΒΕ για τη σεζόν ’25- ’26

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

04/10/25 12:21 πμ

Πίτες με λαχανικά και μπέικον

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

04/10/25 12:19 πμ

Η Γιέλενα Τοντόροβιτς πρωτοπορεί, αναλαμβάνοντας ανδρική ομάδα στην Βραζιλία

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

04/10/25 12:17 πμ

Βαριά ήττα για τη Νέα Ιωνία

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

04/10/25 12:16 πμ

Άρης: Δίχως Κουλμπόκα, Φόρεστερ απέναντι στην Καρδίτσα

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς – καθημερινά σκοτώνονται 50-60

04/10/25 12:14 πμ

Έρευνα BBC: Οι ρωσικές απώλειες στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας έφθασαν τους 134.125 νεκρούς

Βόλος-Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

04/10/25 12:10 πμ

Βόλος – Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ - Νέας Αριστεράς - Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

04/10/25 12:09 πμ

Κοινή Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Αριστεράς – Πλεύσης Ελευθερίας για το Global Sumud Flotilla

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

04/10/25 12:07 πμ

Πλεόνασμα 2,1 δισ. ευρώ κατέγραψε ο κρατικός προϋπολογισμός το επτάμηνο του 2025

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο- Διάβημα διαμαρτυρίας από το ΥΠΕΞ στον πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα

03/10/25 8:37 μμ

Αντιπροσωπεία της ελληνικής πρεσβείας στο Ισραήλ επισκέφθηκε τους 27 Έλληνες που μετείχαν στον στολίσκο