19.4 C
Serres

Οι Σερραίοι μετρούν τις πληγές τους από την χθεσινή κακοκαιρία (video)

Date:

Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε στη Ορεινή το απόγευμα της Κυριακής είχε ως αποτέλεσμα από το βουνό να κατεβούν τεράστιος όγκος νερού και φερτές ύλες μετατρέποντας πολύ γρήγορα την περιοχή σε έναν απέραντο βούρκο.

 

Από την υπερχείλισή του χειμάρρου πλημμύρισαν δεκάδες υπόγεια, ισόγεια και αυλές σπιτιών. Οι κάτοικοι με σκούπες και φτυάρια καθάριζαν τις αυλές των σπιτιών τους.

Τα ορμητικά νερά του χειμάρρου παρέσυραν μεταξύ άλλων στο πέρασμά τους, δύο ξύλινες γέφυρες, κορμούς δέντρων, κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν.

Αμέσως σήμανε “συναγερμός” σε όλες τις αρχές και υπηρεσίες των Σερρών, μετά την υπερχείλιση του ποταμού. Αστυνομία, Πυροσβεστική, αλλά και οι υπηρεσίες τόσο της Περιφερειακής Ενότητας, όσο και του Δήμου Σερρών βρέθηκε επί τόπου για να καταγράψουν τις ζημιές. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών δέχθηκε πάνω από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων.





Από την πρώτη στιγμή στο σημείο έσπευσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ.

ΕλλάδαΟι Σερραίοι μετρούν τις πληγές τους από την χθεσινή κακοκαιρία (video)

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Το μοιρολόι της Παναγίας στην ενορία του Αγίου Νικολάου στη Νέα Αλικαρνασσό

«Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα» ψάλλουν οι γυναίκες...

Βάρκα με 33 μετανάστες εντοπίστηκε νότια της Κρήτης

Βάρκα, στην οποία επέβαιναν 33 μετανάστες, εντοπίστηκε τα ξημερώματα...

Μυτιλήνη: Ο επιτάφιος του Αιβαλιώτη Ταξιάρχη

Επέστρεψε συντηρημένο, μετά από χρόνια, το κουβούκλιο του Επιταφίου,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα