Χτύπησε την πρώην σύζυγο του στο πρόσωπο, ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί τους- Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή Σύμφωνα με το proininews.gr, όλα αυτά έγιναν ... Περισσότερα

δικαστήριο

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Χτύπησε την πρώην σύζυγο του στο πρόσωπο, ενώ αυτή κοιμόνταν με το παιδί τους- Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή

Advertisement
 

Σύμφωνα με το proininews.gr, όλα αυτά έγιναν στις 4 τα ξημερώματα κι ενώ η γυναίκα κοιμόνταν σπίτι τους. Στο ίδιο κρεβάτι μαζί με το παιδί τους.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Υποστήριξε ότι την χτύπησε κατά λάθος, την ώρα που έσκυψε να χαιρετήσει το παιδί. Κι η γυναίκα τρόμαξε και πετάχτηκε από το κρεβάτι.

Advertisement
Babis

Η πρώην σύζυγος ωστόσο επέμενε στην διαφορετική περιγραφή προσθέτοντας ότι το περιστατικό έγινε όσο ο κατηγορούμενος ήταν μεθυσμένος. Ρόλο στην απόφαση και στην ποινή έπαιξε και το ότι ο άνδρας σε συνέχεια του επεισοδίου κλήθηκε να παρακολουθήσει πρόγραμμα «θεραπείας δραστών» της ομάδας ΒΙΑ Stop στην Καβάλα. Κι ενώ δέχθηκε να ενταχθεί στο πρόγραμμα, κι όπως προβλέπεται η υπόθεση να «παγώσει» ποινικά, στη συνέχεια βρέθηκε εκτός προγράμματος λόγω μη τήρησης των σχετικών προϋποθέσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναστέλλει την ποινική δίωξη αρκεί να συμφωνεί σε αυτό το θύμα του περιστατικού της ενδοοικογενειακής βίας. Η πρώην σύζυγος αποδέχθηκε, όπως φυσικά και ο κατηγορούμενος. Μόνο που η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Αυτό το γεγονός και ήταν γνωστό στο δικαστήριο και αναφέρθηκε στη διάρκεια της δίκης. Ο κατηγορούμενος προσπάθησε να εξηγήσει γιατί βγήκε από το πρόγραμμα, χωρίς να πείσει. Παρουσίασε επιχειρήματα σχετικά με αυτόν που το υλοποιούσε και άλλους ισχυρισμούς που δεν τον κάλυψαν.

Advertisement
ΔΕΗ

Αρχικά στο δικαστήριο κατέθεσε η πρώην σύζυγος που σχετικά σύντομα περιέγραψε το περιστατικό. Έγινε σε κατοικία σε χωριό του Ν. Καβάλας. Ώρα 4 το πρωί, ο κατηγορούμενος την χτυπά ενώ κοιμόνταν με το μικρό παιδί τους. «Ήταν μεθυσμένος» συμπληρώνει. Προσθέτει επίσης ότι είχαν προηγηθεί περιστατικά λεκτικής βίας εις βάρος της. Ο κατηγορούμενος στην απολογία του είπε ότι το χτύπημα έγινε κατά λάθος. Είπε επίσης ότι η σύζυγος πήγε στο Νοσοκομείο το επόμενο πρωί και όχι αμέσως μετά το περιστατικό. Αρνήθηκε ότι την κρίσιμη ώρα ήταν μεθυσμένος. Τόνισε ότι ήθελε να χαιρετήσει το παιδί του πριν πάει στην εργασία του. «Δεν θεωρώ ότι έκανα ενδοοικογενειακή βία» κατέληξε στην απολογία του. Στο δικαστήριο δεν είχε συνήγορο υπεράσπισης αφού αυτός που χειρίζονταν την υπόθεση, είπε, αδυνατούσε να παραβρεθεί τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην δίκη.

Η Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να κριθεί ένοχος σημειώνοντας ότι από την πλευρά του δεν υπήρξε καμία συμμόρφωση. Την πρόταση της δέχθηκε το δικαστήριο κι επέβαλε την ποινή της φυλάκισης των 15 μηνών με αναστολή. Στη διάρκεια της δίκης και μάλλον λόγω άλλων προηγούμενων περιστατικών αναφέρθηκε ότι στον κατηγορούμενο είχε επιβληθεί και στέρηση μισθού του. Καθώς είναι δημόσιος υπάλληλος. Επί της προχθεσινής ποινής έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος 2025

07/10/25 12:03 πμ

Σήμερα Τρίτη 7 Οκτώβρη η πρώτη υπερπανσέληνος του 2025

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

07/10/25 12:03 πμ

Τηλεφωνική επικοινωνία του Bλαντίμιρ Πούτιν με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

06/10/25 11:44 μμ

ΠΑΣΟΚ: 6 Οκτωβρίου 2025-Η υπόθεση Βορίδη παραγράφηκε

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

06/10/25 11:40 μμ

Το ρομπότ Sophia έρχεται στο PHARMA point 2025 για να απαντήσει σε ερωτήματα στο χώρο του φαρμάκου

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ - Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

06/10/25 11:35 μμ

Από τον επισκοπικό θρόνο της Παναγούδας στο ΑΜΘ – Ένα αρχαϊκό ιωνικό κιονόκρανο με διαδρομή δύο χιλιετιών

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

06/10/25 11:26 μμ

Γαλλία: Αποστολή τελευταίας ευκαιρίας για τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό Λεκορνί

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

06/10/25 10:31 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 7 Οκτωβρίου

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

06/10/25 10:16 μμ

Σμαράγδα Καρύδη για το reunion του “Παρά Πέντε”: Θα είναι κάτι επετειακό και σπονδυλωτό με στοιχεία μυθοπλασίας και μη

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

06/10/25 10:10 μμ

Αλαβάνος κατά Τσίπρα: Πρέπει να γονατίσει και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

06/10/25 9:59 μμ

Τι είναι το σύνδρομο του καλού παιδιού

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

06/10/25 9:55 μμ

Κοιμάσαι με το φως αναμμένο: Δες από τι κινδυνεύεις

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα (video)

06/10/25 10:11 μμ

Σοκάρει ο τραυματισμός του Ασαμόα στον αυχένα – video