34.2 C
Serres

Δήμαρχος Σερρών παραμένει η Βαρβάρα Μητλιάγκα- Video

Date:

Τέλος στο εκλογικό «θρίλερ» που ξεκίνησε λίγες ημέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς ανακοινώθηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση, για το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Σερρών.

 Τέλος στο εκλογικό θρίλερ των τελευταίων μηνών σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Σερρών, δόθηκε σήμερα το πρωί με την απόφαση που έλαβε το Τριμελές  Διοικητικό Δικαστήριο και αφορούσε την κατάθεση ενστάσεων και αντενστάσεων από τις παρατάξεις του Αλέξανδρου Χρυσάφη και της Βαρβάρας Μητλιάγκα. Η Δήμαρχος Σερρών μετά την ανακοίνωση της απόφασης ανέφερε : « Η σημερινή απόφαση δικαιώνει την νομιμότητα, τη λογική, μα πάνω από όλα τη δημοκρατία και τους κανόνες της».

Πιο πριν ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου εξήγησε την απόφαση που έλαβε το Δικαστικό σώμα. Βέβαια σύμφωνα με τον κ. Καρίπογλου υπάρχει και το Συμβούλιο της Επικρατείας σε περίπτωση που κάποιος από τους δύο θέλει να προσφύγει στο Ανώτερο Δικαστήριο.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΟ ΣτΕ

Ενώ ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο προσφυγής στο Συμβούλιο Επικρατείας ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Σερραίων» Αλέξανδρος Χρυσάφης, μετά την απόρριψη της ένστασης που κατέθεσε η «Συμμαχία Σερραίων» για το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών στο Δήμο Σερρών.

Η δήλωση του κ. Χρυσάφη έχει ως εξής:  «Η οριακότητα του εκλογικού αποτελέσματος της 8ης Οκτωβρίου, η ελαχιστότατη διαφορά των 37 ψήφων, καθιστούσε απόλυτα αναγκαίο τον επανέλεγχο των ψηφοδελτίων των εκλογών. Η ανακάλυψη του γεγονότος ύπαρξης έγκυρων, χρωματιστών, ροζ ψηφοδελτίων του συνδυασμού της κ. Μητλιάγκα, δεν επέτρεπε άλλη επιλογή παρά μόνο την προσφυγή στον φυσικό μας δικαστή, στο εκλογοδικείο.

Ήταν κάτι το οποίο πέρα από δικαίωμά μας, ήταν και ταυτόχρονα υποχρέωσή μας στο 48% των Σερραίων που μας τίμησε και μας εμπιστεύθηκε. Το δικαστήριο έκρινε την εγκυρότητα αυτών των ψηφοδελτίων κρίνοντας παράλληλα την εγκυρότητα ή ακυρότητα και άλλων ψηφοδελτίων, για διάφορους λόγους, χωρίς να ασπαστεί πλήρως τους αιτιολογημένους ισχυρισμούς μας.








Αυτές τις κρίσεις, καθώς και την επάρκεια αιτιολόγησης αυτών, θα αξιολογήσουμε μελετώντας στο αμέσως επόμενο διάστημα τη δικαστική απόφαση, ώστε να κρίνουμε την αναγκαιότητα άσκησης ή των δικαιωμάτων μας στο ανώτατο δικαστήριο, το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσουμε ως «Συμμαχία Σερραίων» να υπηρετούμε από τη θεσμική θέση της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα συμφέροντα των Σερραίων, όπως αποδείξαμε ήδη σε αυτό το διάστημα. Εποικοδομητικά, νηφάλια, με γνώση και εμπειρία, σκληροί εκεί που πρέπει και με απόλυτη διάθεση συνεργασίας, μπροστά στο κοινό καλό του τόπου, διαφυλάττοντας ως ‘κόρη οφθαλμού’ όσα κερδίσαμε τα 4 προηγούμενα χρόνια για τις Σέρρες.

Ασχέτως με το αν συμφωνούμε ή όχι με την απόφαση, τη σεβόμαστε απόλυτα, γιατί πρέπει να είναι σεβαστές οι δικαστικές αποφάσεις. Ως εκ τούτου ειλικρινά εύχομαι στη δημοτική αρχή μια καλή και παραγωγική συνέχεια στη θητεία της, αφού σε κάθε περίπτωση, πάνω απ’ όλα προέχει η ωφέλεια του Σερραίου δημότη» κατέληξε ο κ. Χρυσάφης

Δείτε τι είπε ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Σερρών κος Παναγιώτης Καρίπογλου

Την ένσταση κατέθεσε η παράταξη “Συμμαχία Σερραίων” αμφισβητώντας το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023 που ανέδειξαν νικήτρια και Δήμαρχο την Βαρβάρα Μητλιάγκα με διαφορά 37 ψήφων.

ΣέρρεςΔήμαρχος Σερρών παραμένει η Βαρβάρα Μητλιάγκα- Video

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Φωτιά στις Σέρρες, σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Συναγερμός σήμανε σήμερα το απόγευμα (27.07.2024) στις Σέρρες μετά...

Σέρρες: Ο καύσωνας κατέστρεψε τα αμπέλια – Σε απόγνωση οι παραγωγοί στο χωριό Άμπελοι

Πολύ σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι αμπελοκαλλιεργητές στο χωριό Άμπελοι...

Σέρρες: Καίει για δέκατη μέρα η φωτιά στο όρος Όρβηλος (φωτο)

Μάχη με τις φλόγες για δέκατη μέρα συνεχίζουν να...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή είσοδος της Ελλάδας στην τελετή έναρξης

Δείτε την είσοδο της Ελλάδας με σημαιοφόρους τον Γιάννη...

Μοίρασε τη δημοσίευση:



Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα