Τα 6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το μπάνιο τώρα που μπήκαμε στο φθινόπωρο

Τα 6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το μπάνιο τώρα που μπήκαμε στο φθινόπωρο
Τα 6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το μπάνιο τώρα που μπήκαμε στο φθινόπωρο

Επίσημα μπορεί να μπήκαμε στο φθινόπωρο, όμως για κάποιες από εμάς το καλοκαίρι συνεχίζεται καθώς θα συνεχίσουν τα μπάνια τους. Παρόλα αυτά δεν έχουμε όλες αυτό το προνόμιο, οπότε καθώς επιστρέψαμε στη βάση μας και λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία, είναι καλό να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε και να καθαρίζουμε κάποιους χώρους στο σπίτι μας.

Μια εξαιρετική ιδέα είναι να ξεκινήσουμε από το μπάνιο καθώς σίγουρα έχουμε μερικά πράγματα να ξεφορτωθούμε. Εδώ είναι 8 πράγματα που πρέπει να πετάξουμε από το μπάνιο μας καθώς η καλοκαιρινή σεζόν έφτασε στο τέλος της.

6 πράγματα που πρέπει να πετάξεις από το μπάνιο σου

  1. Αντηλιακό

Παρόλο που ελπίζουμε ότι έχετε τελειώσει το μεγαλύτερο μέρος του αντηλιακού μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να ελέγχουμε τα τυχόν μερικώς χρησιμοποιημένα μπουκάλια. «Συνιστώ να αναθεωρήσετε τη συλλογή αντηλιακών σας και να πετάξετε οτιδήποτε έχει λήξει, δεν απέτρεψε το ηλιακό έγκαυμα ή δεν προκάλεσε αλλεργική δερματική αντίδραση», λέει ο Kris Hargrove, επαγγελματίας διοργανωτής και ιδρυτής της Organized by Kris.

Είναι επίσης σημαντικό να ελέγχουμε τον χρόνο χρήσης. «Πολλά αντιηλιακά έχουν ημερομηνία χρήσης, αλλά αυτό είναι διαφορετικό από το χρόνο χρήσης», λέει η οργανώτρια χώρων, Brenda Prinzavalli. Ο χρόνος χρήσης υποδεικνύει πόσο καιρό ένα προϊόν παραμένει αποτελεσματικό μετά το άνοιγμα.

Advertisement
  1. Προϊόντα μετά τον ήλιο

Πόσο συχνά έχεις χρησιμοποιήσει αυτό το μπουκάλι αλόης που βρίσκεται κάτω από το νεροχύτη του μπάνιου σου τα τελευταία πέντε χρόνια; Τα προϊόντα μετά τον ήλιο, καθώς και όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, θα πρέπει να πετιούνται εάν έχουν παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

  1. Ληγμένα και ημιτελή προϊόντα ομορφιάς

Εάν αυτός ο ορός σου έκανε εξάνθημα πριν από τρεις μήνες, γιατί είναι ακόμα στον πάγκο του μπάνιου σου; Πες αντίο σε εκείνα τα προϊόντα που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σου. Είτε πέταξε τα είτε δώσε τα σε κάποιον φίλο που μπορεί να του αρέσουν. Τα ληγμένα προϊόντα πρέπει επίσης να πετιούνται.

  1. Μπουκάλια ταξιδιωτικού μεγέθους

Είτε πρόκειται για αυτά τα mini που παραλαμβάνεις από τα καταστήματα καλλυντικών, είτε για τα δείγματα ξενοδοχείων που παίρνεις χωρίς πολλή σκέψη—οι περισσότερες από εμάς έχουμε μια αξιοπρεπή συλλογή προϊόντων ταξιδιωτικού μεγέθους. Το πρόβλημα είναι ότι σπάνια τα τελειώνουμε ή τα χρησιμοποιούμε μία φορά και μετά απλά κάθονται εκεί και κάποια στιγμή χαλάνε.

  1. Παλιές πετσέτες και λευκά είδη

Οι πετσέτες σου έχουν τρύπες; Είναι ξεθωριασμένες αυτές οι πετσέτες χεριών; Η Katie Dills, πρόεδρος της μάρκας του The Cleaning Authority , λέει ότι είναι καλή ιδέα να αντικαταστήσουμε τις φθαρμένες πετσέτες και τα λευκά είδη με φρέσκα στις αρχές του φθινοπώρου.

  1. Προμήθειες Πρώτων Βοηθειών

Μην κρατάς ληγμένα ή άδεια νεσεσέρ με πρώτες βοήθειες. Εάν δεν έχεις αντικαταστήσει το κιτ σου εδώ και καιρό, είναι καλή ιδέα να αγοράσεις ένα νέο.

Πηγή: theissue.gr