12.6 C
Serres

Εργασία: Εάν νιώθετε άγχος και άρνηση για τη δουλειά σας, δυστυχώς δεν είστε οι μόνοι

Date:

Παγκόσμια έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει έναν από τους μεγαλύτερους φόβους κάθε εργαζομένου. «Ναι, η δουλειά μου με αγχώνει και αρνούμαι πλέον να την κάνω!».

Δυστυχώς, μία νέα δημοσκόπηση αποδεικνύει πως το παραπάνω συναίσθημα «πνίγει» πολλούς εργαζομένους ανά τον κόσμο και μάλιστα είναι κάτι που βίωναν ανέκαθεν.

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (13/6) είναι της αμερικανικής εταρείας γκάλοπ, «Gallup» και αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο είναι ιστορικά πιεσμένοι, δεν ασχολούνται με την εργασία τους και τσακώνονται όλο και περισσότερο με τα αφεντικά τους.

Η έρευνα έδωσε βάση στο πώς «αισθάνονται οι εργαζόμενοι για την εργασία και τη ζωή τους, ένας σημαντικός παράγοντας πρόβλεψης της οργανωτικής ανθεκτικότητας και απόδοσης».

Τα αποτελέσματα της έρευνας αποκάλυψαν ότι το 59% των εργαζομένων «παραιτούνται ήσυχα», δηλαδή παύουν πλέον να ασχολούνται με το αντικείμενό τους, δεν δείχνουν ζήλο και πάθος. Το υπόλοιπο 18% προβαίνει στην «ηχηρή παραίτηση», που είναι η πράξη της ενεργητικής απεμπλοκής (αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο εργατικό δυναμικό).

Η Gallup εκτίμησε ότι η χαμηλή δέσμευση κοστίζει στην παγκόσμια οικονομία σχεδόν 9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το CNN, η Gallup ρώτησε τους υπαλλήλους τι θα έκανε τη δουλειά τους καλύτερη και η πλειονότητα των απαντήσεων, παραδόξως, δεν αφορούσε τις αμοιβές και τα οφέλη, αλλά ζητήματα όπως περισσότερη αυτονομία, σαφείς στόχους και αναγνώριση για τις συνεισφορές τους.

Η αναζήτηση νέας εργασίας

Το άγχος στον χώρο εργασίας σημειώνει επίπεδα ρεκόρ. Περίπου το 44% των εργαζομένων που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι βίωσαν «πολύ» άγχος στην εργασία, κάτι που ταιριάζει με τα αποτελέσματα της έρευνας του 2021 και συνεχίζει μια «τάση αυξημένου άγχους που ξεκίνησε σχεδόν μια δεκαετία νωρίτερα».

Το τι γεννά το άγχος αυτό στους εργαζομένους δεν αποκαλύπτεται στην εν λόγω έρευνα, ωστόσο εκτιμάται ότι πρόκειται για εσωτερικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της εργασίας καθώς και εξωτερικοί παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός.

Περισσότεροι από τους μισούς, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι αναζητούν ενεργά μια νέα δουλειά.

Το 53% των ερωτηθέντων είπε ότι είναι μια καλή στιγμή για αναζήτηση νέας εργασίας.

Το ποσοστό αυτό είναι 8% υψηλότερο από πέρυσι, υποδεικνύοντας ότι «οι βαθιά δυσαρεστημένοι εργαζόμενοι μπορούν να φύγουν από κακούς χώρους εργασίας» και να βρουν μια καριέρα που τους αρέσει, σύμφωνα με την έρευνα.

«Αληθινή δέσμευση σημαίνει…»

Η Gallup καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ηγέτες πρέπει να ασχολούνται ενεργά με τους υπαλλήλους τους για να τους κρατούν ικανοποιημένους και ότι η υψηλή αφοσίωση των εργαζομένων δεν φέρνει απαραίτητα την ευτυχία.

«Αληθινή δέσμευση σημαίνει ότι οι άνθρωποί σας είναι ψυχολογικά παρόντες για να κάνουν τη δουλειά τους. Καταλαβαίνουν τι να κάνουν. Έχουν αυτό που χρειάζονται και έχουν έναν υποστηρικτικό μάνατζερ και μια υποστηρικτική ομάδα. Ξέρουν γιατί η δουλειά τους έχει σημασία» καταλήγει η έρευνα.

Πηγή: In.gr

ΥγείαΨυχολογίαΕργασία: Εάν νιώθετε άγχος και άρνηση για τη δουλειά σας, δυστυχώς δεν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

6 σημάδια ότι έχετε πέσει σε κατάθλιψη και επιμένετε να το αγνοείτε

Το έργο της χαρτογράφησης των σκέψεων και συμπεριφορών που...

Αν σκέφτεστε να χωρίσετε, διαβάστε αυτό το άρθρο – Ο χωρισμός δεν είναι «ήττα»…

Το να φεύγεις τη σωστή στιγμή, είναι σωτήριο... Είσαι δυστυχισμένη...

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Είναι απίστευτο πόσο μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει κρυμμένα στοιχεία του χαρακτήρα σας

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα