20.3 C
Serres

Έξι σημάδια ότι κάποιος δεν είναι τόσο πετυχημένος όσο δείχνει

Date:

Η «βιτρίνα» μπορεί να μην λέει την αλήθεια. Ειδικά όταν πρόκειται για επιτυχία. Ενώ κάποιος μπορεί να φαίνεται ότι τα έχει όλα, μπορεί να αγωνίζεται πίσω από κλειστές πόρτες. Δεν έχει να κάνει πάντα για το φανταχτερό αυτοκίνητο ή τον φανταχτερό τίτλο εργασίας.

Μερικές φορές, τα διακριτικά σημάδια είναι οι πιο ενδεικτικοί δείκτες ότι κάποιος αποτυγχάνει στη ζωή, ακόμα κι αν φαίνεται επιτυχημένος αν τον βλέπεις από έξω.

Σε αυτό το άρθρο, θα δούμε 6 από αυτά τα διακριτικά σημάδια.

1) Είναι διαρκώς αγχωμένοι

Το άγχος είναι κομμάτι της ζωής. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε αγχωμένοι ή ανήσυχοι κάποιες στιγμές. Αλλά όταν το άγχος γίνεται μόνιμο, μπορεί να είναι σημάδι ότι τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο φαίνονται στην επιφάνεια.

Αν κάποιος είναι πάντα στο κόκκινο ή ανησυχεί συνεχώς για το επόμενο πράγμα που θα μπορούσε να πάει στραβά, είναι ένα διακριτικό σημάδι ότι αποτυγχάνει στη ζωή του. Ανεξάρτητα από το πόσο επιτυχημένοι μπορεί να φαίνονται εξωτερικά.

Είναι σαν να βρίσκονται σε έναν ατελείωτο διάδρομο, πάντα τρέχουν αλλά ποτέ δεν φτάνουν πουθενά. Και αυτή η συνεχής κατάσταση άγχους μπορεί να έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία και τη συνολική ποιότητα ζωής τους.

2) Ποτέ δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους

Ζούμε σε έναν πολυάσχολο κόσμο και πολλοί από εμάς έχουμε γεμάτο πρόγραμμα. Αλλά αν κάποιος δεν έχει ποτέ χρόνο για τον εαυτό του, θα μπορούσε να είναι κακό σημάδι.

Το να μην έχει κανείς χρόνο για αυτοφροντίδα, χόμπι, χαλάρωση ή απλώς να μείνει μόνος με τις σκέψεις του, δεν είναι σημάδι επιτυχίας. Αντίθετα, δείχνει μια ζωή εκτός ισορροπίας.

Αν κάποιος είναι πάντα εν κινήσει, δεν αφιερώνει ούτε στιγμή για να επιβραδύνει και να επαναφορτιστεί, μπορεί να φαίνεται ότι είναι επιτυχημένος επειδή κάνει πάντα κάτι. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι παραμελούν τη δική τους ευημερία στην επιδίωξη της επιτυχίας. Όλοι χρειάζονται ένα διάλειμμα μερικές φορές.

3) Παραμελούν την υγεία τους

Η υγεία είναι πλούτος, όπως λέει και η παροιμία. Και είναι αλήθεια. Χωρίς καλή υγεία, όλη η επιτυχία στον κόσμο δεν σημαίνει πολλά.

Εάν κάποιος παραλείπει συνεχώς γεύματα, δεν κοιμάται αρκετά ή αγνοεί ιατρικά προβλήματα, είναι σαφές σημάδι ότι αποτυγχάνει στη ζωή του. Ακόμα κι αν οδηγούν ένα φανταχτερό αυτοκίνητο ή ζουν σε ένα πολυτελές σπίτι.

Το να παραμελεί κανείς την υγεία του για χάρη της επιτυχίας είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Δεν είναι βιώσιμο και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας στη συνέχεια.

Αν παρατηρήσετε ότι κάποιος βάζει συνεχώς την εργασία του ή άλλες υποχρεώσεις πάνω από την υγεία του, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι η ζωή του δεν είναι τόσο επιτυχημένη όσο φαίνεται.

4) Έχουν χάσει το πάθος τους

Το πάθος είναι αυτό που μας οδηγεί. Μας δίνει την αίσθηση του σκοπού. Χωρίς αυτό, η ζωή μπορεί να φαίνεται βαρετή και χωρίς νόημα.

Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, αλλά χωρίς πάθος, η ζωή είναι άδεια. Είναι ένα σημάδι ότι κάποιος αποτυγχάνει στη ζωή, ακόμα κι αν φαίνεται πετυχημένος εξωτερικά.

5) Συγκρίνουν μόνιμα τον εαυτό τους με άλλους

Σε αυτή την παγίδα πέφτουμε όλοι συχνά. Κοιτάμε τους φίλους ή τους συναδέλφους μας και αναρωτιόμαστε γιατί δεν είμαστε τόσο επιτυχημένοι όσο εκείνοι. Βλέπουμε τα επιτεύγματά τους και νιώθουμε ότι είμαστε πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι η επιτυχία δεν είναι αγώνας. Δεν έχει να κάνει με το ποιος φτάνει εκεί πρώτος ή ποιος έχει τα περισσότερα χρήματα. Έχει να κάνει με το να βρεις το δικό σου μονοπάτι και να είσαι ευχαριστημένος όταν φτάσεις στον στόχο σου.

Αν κάποιος συγκρίνει πάντα τον εαυτό του με άλλους, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι αποτυγχάνει στη ζωή του, ακόμα κι αν φαίνεται επιτυχημένος.

6) Δεν μαθαίνουν ούτε αναπτύσσονται

Η ζωή είναι ένα ταξίδι συνεχούς μάθησης και ανάπτυξης. Αν κάποιος δεν κάνει προσπάθεια να μάθει νέα πράγματα ή να αναπτυχθεί ως άτομο, θα μπορούσε να είναι σημάδι ότι αποτυγχάνει στη ζωή του.

Η στασιμότητα μπορεί να οδηγήσει σε ένα αίσθημα δυσαρέσκειας. Είναι σαν να είσαι κολλημένος στο ίδιο μέρος ενώ ο κόσμος προχωρά γύρω σου.

πηγή: itspossible.gr

ΥγείαΨυχολογίαΈξι σημάδια ότι κάποιος δεν είναι τόσο πετυχημένος όσο δείχνει

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Είναι απίστευτο πόσο μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει κρυμμένα στοιχεία του χαρακτήρα σας

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει αν είστε εγωκεντρικοί

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας υπόσχεται να σας αποκαλύψει κατά...

Μάθε την «τέχνη» του να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά

Παίρνεις μονίμως τα πράγματα προσωπικά; Μάθε πώς θα αλλάξεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα