«Ο δολοφόνος προσπάθησε να κάνει το παιδί συνένοχο στην παράσταση που έδινε επί 37 ημέρες» Η μικρή Λυδία, η κόρη της 20χρονης Καρολάϊν που βρήκε φριχτό θάνατο στο σπίτι της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Ο δολοφόνος προσπάθησε να κάνει το παιδί συνένοχο στην παράσταση που έδινε επί 37 ημέρες»

Advertisement
 

Η μικρή Λυδία, η κόρη της 20χρονης Καρολάϊν που βρήκε φριχτό θάνατο στο σπίτι της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου, είναι το δεύτερο μεγάλο θύμα του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά. Η επιμέλειά της αποφασίστηκε να δοθεί στην οικογένεια της μητέρας της, η οποία ζει στην Αλόννησο, όπου και αναμένεται να πάει ακόμη και σήμερα.

Μιλώντας για την απόφαση να δοθεί η επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένειας της άτυχης Καρολάιν, ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ψυχίατρος – ψυχοθεραπευτής σχολίασε πως «οι θεσμικοί φορείς έχουν πολύ μεγάλη εμπειρία σε παρόμοιες υποθέσεις. Γνωρίζουμε ότι η επιλογή του περιβάλλοντος του θύματος είναι η καλύτερη. Είναι μια άριστη επιλογή».

Γλυκά Νερά: Πώς είναι καλύτερα να μάθει την αλήθεια η κόρη του ζευγαριού
«To παιδί αναπόφευκτα πρέπει να πληροφορηθεί τα γεγονότα στην πορεία της ζωής. Θα τα ανακαλύψει έτσι και αλλιώς μόνο του. Αλλά είναι πολύ καλύτερα να τα πληροφορηθεί σιγά-σιγά μεγαλώνοντας, αναλόγως της γνωστικής ικανότητας που αναπτύσσει. Η γνώμη των ειδικών είναι ότι η επικοινωνία με τον πατέρα πρέπει να αφεθεί στη δική του κρίση. Θα πρέπει να δώσουμε στο παιδί τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει αυτή την επικοινωνία ή όχι, η οποία είναι πάντα βοηθητική, όταν το επιλέγει το ίδιο το παιδί. Είναι καλύτερο να ξέρει την αλήθεια έτσι όπως μπορούνε να το επικοινωνήσουν στο παιδί οι άνθρωποι που το αγαπάνε, η οικογένεια της Καρολάιν», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παπαδημητριάδης.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη πως «θα είναι σκόπιμο να αποφευχθεί η εργαλειοποίηση του παιδιού στην έχθρα που θα δημιουργηθεί στις δύο οικογένειες», ενώ σχολίασε για τη μικρή Λυδία πως είναι βέβαιο ότι «θα εργαλειοποιηθεί και το παιδί, όπως δυστυχώς συνέβη στη διάρκεια αυτών των 37 ημερών και της παράστασης που έδωσε ο δολοφόνος, ο οποίος χρησιμοποίησε και λίγο το παιδί ως “συνένοχο”, σκηνογραφώντας, μαζί με το παιδί – ως αντικείμενο της σκηνογραφίας – αυτή την παράσταση. Είναι σκόπιμο να μην εργαλειοποιηθεί ούτε στη μείωση της ποινής».

Οι θεσμικοί φορείς θα διατηρήσουν μια εποπτεία στο παιδί, ανέφερε ακόμη: «Δεν απομακρύνονται μετά την τοποθέτηση του παιδιού στην οικογένεια. Υπάρχει μια συνεχόμενη σχέση των Αρχών με την διαπαιδαγώγηση του παιδιού. Μια εποπτεία από τους κοινωνικούς λειτουργούς. Εδώ οι θετοί γονείς, το περιβάλλον της Καρολάιν είναι βέβαιο, γιατί θέλουν το καλύτερο για το παιδί, ότι θα αναζητήσουν μια επαγγελματική βοήθεια».

Advertisement

Γλυκά Νερά: Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η μικρή Λυδία
Περιγράφοντας τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει το ενός έτους κοριτσάκι της Καρολάιν, ο κ. Παπαδημητριάδης επισήμανε ότι θα αντιμετωπίσει «αναμφίβολα το ψυχικό τραύμα των ασυνείδητων εμπειριών που έχει καταγράψει. Αυτών των προλεκτικών μνημών, οι οποίες σχηματοποιούν ψυχικό τραύμα και το έχουμε δει αυτό σε μεγαλύτερα παιδιά που εμφανίζουν μετατραυματικό άγχος, μετά την ηλικία των 10 ετών.

Όμως θα υπάρχει και το ψυχικό άγχος, το διαρκές, με τις συζητήσεις γιατί συνέβη αυτό στη μητέρα μου, γιατί το έκανε αυτό ο πατέρας μου και θα απασχολήσουν και τις συνομιλίες που θα έχει το παιδί. Θα είναι ένα επώνυμο παιδί αναμφίβολα. Κάποιος στο περιβάλλον θα γνωρίζει. Το internet καθιστά διαθέσιμες τις πληροφορίες στο περιβάλλον του παιδιού».

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

Δείτε φωτογραφίες: Το σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ

25/12/25 10:58 πμ

Δείτε φωτογραφίες: Το σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ

Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλο τον κόσμο

25/12/25 10:55 πμ

Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλο τον κόσμο

Αναμνήσεις Χριστουγέννων

25/12/25 10:51 πμ

Αναμνήσεις Χριστουγέννων

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στον κόσμο

25/12/25 10:47 πμ

Χριστούγεννα στον κόσμο

Silver alert στις Σέρρες για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται

25/12/25 10:41 πμ

Silver alert στις Σέρρες για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται

Βούλα Πατουλίδου για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον σύζυγό της:  Όση χρυσόσκονη και αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί

25/12/25 10:17 πμ

Βούλα Πατουλίδου για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον σύζυγό της:  Όση χρυσόσκονη και αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί

Ο Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή

25/12/25 10:12 πμ

Ο Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή