Η μετεξέλιξη της Βόρειας Ελλάδας από τόπο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σε τόπο όπου οι στόχοι δεκαετιών γίνονται επιτέλους πράξεις και τα σημαντικά έργα υποδομών αποκτούν για πρώτη φορά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η μετεξέλιξη της Βόρειας Ελλάδας από τόπο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων σε τόπο όπου οι στόχοι δεκαετιών γίνονται επιτέλους πράξεις και τα σημαντικά έργα υποδομών αποκτούν για πρώτη φορά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, αποτέλεσε τον πυρήνα της τοποθέτησης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο πάνελ του “Thessaloniki Helexpo Forum” με θέμα “προοπτικές ανάπτυξης της Βορείου Ελλάδος”.

Ο κ. Καράογλου ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφέροντας ότι στους 14 μήνες διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας η Μακεδονία και η Θράκη κινούνται σε χρόνο ενεστώτα και όχι μέλλοντα. “Ή αποψινή συζήτηση αφορά το παρόν και είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν σταμάτησε το κυβερνητικό έργο ούτε μια ημέρα” τόνισε, προσθέτοντας ότι στην φιλοσοφία της παρούσας Κυβέρνησης δεν υπάρχουν “θα” παρά μονάχα η λέξη “γίνεται”.

 

Όπως σημείωσε: “Συνδυάζοντας το άμεσο με το μακροπρόθεσμο, διαμορφώνουμε τη Θεσσαλονίκη της ανάπτυξης. Το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς “Thess Intec”, η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, το Μετρό της Θεσσαλονίκης, η αναβάθμιση της εσωτερικής Περιφερειακής Οδού (Fly Over), η αναβάθμιση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι κάθετες συνδέσεις της Εγνατίας Οδού, η ανάπλαση του χώρου στο πρώην στρατόπεδο “Παύλου Μελά”, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, δημιουργούν προοπτικές και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον. Γιατί τα έργα είναι συνώνυμα της προόδου”.

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), σύντομα η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη.

Αυτοδύναμη, γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον και προικισμένη με υποδομές οι οποίες έλειψαν τις προηγούμενες δεκαετίες. “Εμείς δεν εγκαινιάζουμε μουσαμάδες, αλλά παράγουμε μετρήσιμο έργο. Δεν υποσχόμαστε, αλλά εφαρμόζουμε τις κατάλληλες πολιτικές που βάζουν την πόλη σε τροχιά προόδου. Δεν πολιτικολογούμε, αλλά θέτουμε αυστηρά χρονοδιαγράμματα. Βάζουμε την ουσία πάνω από την επικοινωνία. Μετά από 4,5 χαμένα χρόνια για την πόλη, η Θεσσαλονίκη αναπνέει ξανά” σημείωσε.

 

Αναφορικά με τη Μακεδονία και τη Θράκη, παρατήρησε πως χάρη στην επιμονή και αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να “ξεκλειδώσει” τις αναπτυξιακές τους δυνατότητες πλέον διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις της πατρίδας μας.
“Διευρύναμε τους ορίζοντες και επενδύσαμε στην εξωστρέφειά τους. Στρέψαμε το βλέμμα τους στο Βορρά και όχι στο Νότο, διασφαλίζοντας δυναμική, διατηρήσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη με οφέλη για το σύνολο των πολιτών και αναδεικνύοντας τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τόπου μας. Η Βόρεια Ελλάδα έπαψε να είναι ο τόπος των ανεκπλήρωτων προσδοκιών και δείχνει το μέλλον” κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης).

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

16/09/25 8:34 πμ

Γιατί πρέπει να αφήσετε ένα βάζο με ξυλάκια κανέλας στους πάγκους της κουζίνας σας

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

16/09/25 8:23 πμ

9 λόγοι για να μη ξαναπετάξετε το κατακάθι του καφέ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα - Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

16/09/25 8:17 πμ

Το σύνδρομο Burnout «απειλεί» πολλούς εργαζομένους στην Ελλάδα – Ειδικός εξηγεί τι είναι και πώς αντιμετωπίζεται

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

16/09/25 8:05 πμ

ΕΟΦ: Εκστρατεία με θέμα «Τα φάρμακα δεν είναι καραμέλες»

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

16/09/25 12:17 πμ

Γιώργος Μαζωνάκης: Ετοιμάζει συνεργασία με τον Φοίβο Δεληβοριά – Η κοινή φωτογράφηση και τα πράσινα μαλλιά

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

16/09/25 12:12 πμ

Άλεξ Αντετοκούνμπο: Είμαι περήφανος για τα αδέλφια μου, οι δύσκολες στιγμές μάς έκαναν δυνατούς

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

16/09/25 12:04 πμ

Παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρών στα 79κ. της πάλης ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης και έγραψε ιστορία

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

15/09/25 11:56 μμ

Δεύτερη σορός άντρα εντοπίστηκε μέσα σε λίγες ώρες στο Θερμαϊκό Κόλπο

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

15/09/25 10:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Σεπτεμβρίου

Στην ανάγκη συντονισμού των δράσεων για την αντιμετώπιση εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων συμφώνησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τους περιφερειάρχες της χώρας, στην μεταξύ τους σύσκεψη. Όπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Τσιάρας, ορίστηκαν ομόφωνα οι άξονες κινητοποίησης για τον περιορισμό της ζωονόσου, οι οποίες θα εφαρμοστούν για τις επόμενες δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία σταθμών απολύμανσης σε κεντρικές οδούς και βασικές διόδους μετακίνησης ζώντων ζώων, ζωοτροφών και γάλακτος, καθώς και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τους κτηνιάτρους σε περιοχές που είχαν κρούσματα. Μάλιστα, κάθε διαδικασία θα συνοδεύεται από την έκδοση πιστοποιητικού απολύμανσης, ώστε να διασφαλίζεται η ιχνηλασιμότητα και η τήρηση των κανόνων βιοασφάλειας. Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν μέτρα, όπως η καραντίνα σε ζώα εισαγωγής και ενίσχυση με απολυμαντικά μέσα στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. «Νομίζω ότι είμαστε σε ένα θετικό δρόμο και με τη συνεργασία όλων των περιφερειαρχών, ώστε να κάνουμε ένα πραγματικά μεγάλο βήμα και να αντιμετωπίσουμε μια ζωονόσο που έχει πραγματικά μεγάλες δυσκολίες και ιδιαιτερότητες» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, είπε ότι πρόκειται για ένα «μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για την πανώλη πέρυσι και το οποίο πέτυχε» προσθέτοντας ότι «γίνεται πόλεμος και στον πόλεμο είμαστε όλοι μαζί». Επιπλέον, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι «μέσα το επόμενο διάστημα πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ελέγξουμε την ευλογιά». «Εμείς είμαστε από μια περιοχή που δεν έχει ευλογιά σήμερα, αλλά πρέπει να φυλάξουμε και την περιοχή μας και όσους κτηνοτρόφους θα μετακινηθούν από τα ορεινά προς τα πεδινά. Η συζήτηση που έγινε ήτανε πάρα πολύ καλή και το ότι συμφωνήσαμε όλοι σε αυτή την έκτακτη περίοδο που διανύουμε είναι πολύ θετικό» τόνισε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Χρήστος Κέλλας και Γιάννης Ανδριανός, οι γενικοί γραμματείς Σπύρος Πρωτοψάλτης και Αντώνης Φιλιππής, οι περιφερειάρχες Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, Κρήτης Σταύρος Αρνατουτάκης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης, Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Κεφάλας, Στερεάς Ελλάδας Κώστας Αποστολόπουλος, Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης, Δυτικής Ελλάδας Ανδρέας Φίλιας, Νοτίου Αιγαίου Φιλήμων Ζαννετίδης, η γενική διευθύντρια Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ Αικατερίνη Μαρίνου και υπηρεσιακοί παράγοντες. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν, επίσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης και οι αντιπεριφερειάρχες: Κρήτης Σταύρος Τζεδάκης, Βορείου Αιγαίου Αναστασία Αντωνέλη και Ιονίων Νήσων Κωνσταντίνος Τσιριγώτης.

15/09/25 10:20 μμ

Σχέδιο 10 ημερών για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, συμφώνησαν ΥΠΑΑΤ – περιφερειάρχες

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία - Δείτε το πρόγραμμα

15/09/25 10:10 μμ

SEREXPO 2025: Κάθε ημέρα με μία μοναδική συναυλία – Δείτε το πρόγραμμα

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής

15/09/25 9:47 μμ

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι το παιδί της δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία της Χαλκιδικής