Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
20.4 C
Serres

Νέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Την Ελλάδα μαθηματικά δεν την συμφέρει να πολεμήσει με την Τουρκία

Αναφέρθηκε και στις προθέσεις της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά λέγοντας πως “ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και θα τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε”.

 

 

Τους τόνους ανεβάζει και ο Χουλουσί Ακάρ ο οποίος πριν από λίγες ημέρες αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και στην Ανατολική Μεσόγειο, ζητούσε να λυθούν “όλα τα ρήγματα με καλές σχέσεις γειτονίας, με αμοιβαία καλή θέληση και χωρίς να παραβιάζουμε τα δικαιώματα των άλλων”.

Ωστόσο, σήμερα ο τούρκος υπουργός Άμυνας, μιλώντας στο Ahaber, προχώρησε σε νέες απειλές αναφέροντας πως η “Ελλάδα δεν θα θελήσει να πολεμήσει με την Τουρκία”. Όπως είπε “από μαθηματικής άποψης δεν είναι βολικό αυτό και το τονίζω”.

Babis



Παράλληλα, επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς περί στρατικοποίησης ελληνικών νησιών, σημειώνοντας τα εξής: “16 από 23 νησιά του Αιγαίου είναι στρατικοποιημένα, ενάντια στη συνθήκη της Λωζάνης. Υπάρχει ανεπίσημη στρατιωτική παρουσία. Νιώθετε κάποια απειλή και το κάνετε αυτό; Δεν υπάρχει καμία χώρα με χωρικά ύδατα στα 6 μίλια και 10 μίλια στον αέρα. Διατηρούμε την ψυχραιμία μας σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις. Ας συναντηθούμε κι ας συζητήσουμε. Θέλουμε να εκπληρώσουμε τις προσδοκίες μας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο κι έχουμε κάνει κάποια πρόοδο”.

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε και στις προθέσεις της Τουρκίας για την Αγιά Σοφιά.

“Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οποιαδήποτε άλλη χώρα μπορούν να προχωρήσουν υιοθετώντας αντι-τουρκική στάση. Η Αγιά Σοφιά ανήκει στη Δημοκρατία της Τουρκίας και θα τη χρησιμοποιήσουμε όπως θέλουμε. Δεν μπορούν ξένοι να εμπλακούν στα σχέδιά μας για την Αγιά Σοφιά”, είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

ΚόσμοςΝέες προκλητικές δηλώσεις Ακάρ: Την Ελλάδα μαθηματικά δεν την συμφέρει να πολεμήσει...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

ΗΠΑ: Εκτελέστηκε στη Φλόριντα με θανατηφόρα ένεση πρώην στρατιωτικός

Εξηνταδυάχρονος θανατοποινίτης εκτελέστηκε, χρόνια μετά την καταδίκη του για...

Μπιλ Γκέιτς: Η κόρη του, Φοίβη, αποκάλυψε πως ο πατέρας της πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη της Φοίβης Γκέιτς, της 22χρονης...

ΠΟΥ: Η παγκόσμια χρηματοδότηση της υγείας αντιμέτωπη με «τη μεγαλύτερη διαταραχή» στα χρονικά

Η παγκόσμια χρηματοδότηση για την υγεία αντιμετωπίζει ιστορικές προκλήσεις,...

Τελευταία Νέα