Οι Gmax του 3ου ΓεΛ Σερρών στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού «Formula 1 στα σχολεία»!   Σας γνωστοποιούμε ότι στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών δραστηριοποιείται η ομάδα Gmax που συμμετέχει ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Οι Gmax του 3ου ΓεΛ Σερρών στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού «Formula 1 στα σχολεία»!

Advertisement
 

 

Σας γνωστοποιούμε ότι στο 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών δραστηριοποιείται η ομάδα Gmax που συμμετέχει στο μαθητικό διαγωνισμό καινοτομίας «Formula 1 στα σχολεία». Η ομάδα πήρε μέρος στον εθνικό τελικό της διοργάνωσης που διεξάχθηκε το τριήμερο 10-12 Μαΐου 2019 στην Αθήνα και βάσει των αποτελεσμάτων της, κλήθηκε να συμμετάσχει στους παγκόσμιους τελικούς της διοργάνωσης «Formula 1 στα σχολεία» που θα διεξαχθούν φέτος στο Abu Dhabi από τις 22/11 ως 29/11/2019. Η ομάδα μας καλείται συμμετάσχει με τρία μέλη και ένα συνοδό ως ομάδα συνεργασίας με την ομάδα Vector από την Αγγλική σχολή Λευκωσίας της Κύπρου.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό μπορούν να βρεθούν εδώ: http://www.f1inschools.gr/ κι εδώ: https://www.f1inschools.com/.

 

Η συμμετοχή στους παγκόσμιους τελικούς δίνει τη μοναδική δυνατότητα σε τρεις μαθητές της ομάδας να ζήσουν από κοντά την ατμόσφαιρα ενός grand prix formula 1. Επιπλέον αποτελεί γι’ αυτούς μια εξαιρετική επαγγελματική ευκαιρία καθώς μέσω των παγκόσμιων τελικών αναδεικνύονται οι αυριανοί μηχανικοί, managers και σχεδιαστές αυτοκινήτων. Στους παγκόσμιους τελικούς οι συμμετέχοντες μπορούν να γνωρίσουν εκπροσώπους διαφόρων πανεπιστημίων και να διευρύνουν τους ορίζοντες των σπουδών και του επαγγελματικού τους μέλλοντος.

 

Η συμμετοχή μιας μαθητικής ομάδας ενός περιφερειακού σχολείου σε ένα τέτοιας εμβέλειας γεγονός αποτελεί έμπνευση και δίνει κίνητρα και σε άλλες μαθητικές ομάδες να επιδιώξουν αντίστοιχα αποτελέσματα.

Προϋπόθεση ωστόσο για τη συμμετοχή μας αποτελεί η εξασφάλιση ενός ποσού ικανού να καλύψει τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής και συμμετοχής, το οποίο κυμαίνεται περίπου στις 10.000€- 12.000€.

Προκειμένου να συγκεντρώσουμε αυτό το σημαντικό ποσό έχουμε ήδη απευθυνθεί στη σχολική κοινότητα του 3ου Γε.Λ. Σερρών, στον όμιλο φίλων Unesco Σερρών, στο Δήμο Σερρών, στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών Α.Ε., στο Επιμελητήριο Σερρών και σε μια σειρά επιχειρήσεων και φορέων, ζητώντας τη συμβολή τους.

Advertisement

 

Καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου μεγάλου στόχου είναι σημαντική για την εκπαίδευση στην πόλη και το νομό μας να συμβάλλουν ερχόμενοι σε επαφή με τον υπεύθυνο καθηγητή.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του '90

17/12/25 10:42 πμ

Το σπίτι της ταινίας «Home Alone» θα ανακαινισθεί στην αισθητική της δεκαετίας του ’90

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

17/12/25 9:46 πμ

Ξυλούρης: Η απάντησή του για τον λόγο που επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

17/12/25 9:39 πμ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Έως το μεσημέρι οι πληρωμές της Βασικής και της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης

Σταθερά στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα που έχουν στήσει στα τελωνεία των Ευζώνων και της Νίκης, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και στον Προμαχώνα και την Εξοχή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία, παραμένουν οι παραγωγοί, προχωρώντας και σήμερα σε πολύωρους αποκλεισμούς, τόσο στο ρεύμα εισόδου όσο και στο ρεύμα εξόδου. Ειδικότερα, οι παραγωγοί στο τελωνείο του Προμαχώνα προχωρούν και σήμερα σε πολύωρο αποκλεισμό του σημείου από τις 12 το μεσημέρι και για οκτώ ώρες, με την κινητοποίηση να αφορά αποκλειστικά τα φορτηγά διεθνών μεταφορών. Η διέλευση των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων παραμένει ελεύθερη. Στο σημείο βρίσκονται οδηγοί φορτηγών, ενώ το μπλόκο ενισχύεται και από εκπροσώπους άλλων εργατικών σωματείων, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει να δώσουν στις 11:30 σήμερα το πρωί το «παρών» στο σημείο. Την ίδια ώρα, σε πλήρη συντονισμό με τους συναδέλφους τους στον Προμαχώνα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε αποκλεισμό οκτώ ωρών κατά το ίδιο χρονικό διάστημα (12:00-20:00). Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία των επιβατικών οχημάτων και των τουριστικών λεωφορείων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Οι παραγωγοί στο τελωνείο των Ευζώνων αποφάσισαν σε νέα τους γενική συνέλευση, να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του σημείου από τις 18:00 και για τέσσερις ώρες. Ο αποκλεισμός αφορούν τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο από τη χώρα και ισχύει για όλα τα οχήματα, φορτηγά και Ι.Χ., ενώ θα επιτρέπεται η διέλευση μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις. Σε αποκλεισμό του τελωνείου της Νίκης από τις 19:00 έως τις 23:00 αποφάσισαν να προχωρήσουν και σήμερα οι παραγωγοί που βρίσκονται στο σημείο, με την κινητοποίηση να αφορά όλα τα φορτηγά. Οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών που βρίσκονται στα μπλόκα αναμένεται να καθοριστούν στη νέα σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αύριο, στις 14.00, στις Σέρρες.

17/12/25 9:34 πμ

Πολύωροι αποκλεισμοί και σήμερα στα τελωνεία Ευζώνων, Νίκης, Προμαχώνα και Εξοχής

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

17/12/25 8:56 πμ

Υγεία: Η ουλίτιδα μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο σοβαρών καρδιαγγειακών επεισοδίων

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

17/12/25 8:52 πμ

Η Ελλάδα στο ΣΑ ΟΗΕ για Παλαιστινιακό: «Η λύση των δύο κρατών είναι ο μόνος βιώσιμος δρόμος»

Στις Σέρρες την Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

17/12/25 8:46 πμ

Στις Σέρρες αύριο Πέμπτη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

17/12/25 8:44 πμ

Απατηλές συναλλαγές: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ασφαλείς συναλλαγές-πληρωμές στην ΕΕ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

16/12/25 11:46 μμ

6 ιδέες για να κάνετε χριστουγεννιάτικο το μικρό σας σπίτι!

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

16/12/25 11:42 μμ

Φτιάξτε ένα υπέροχο χειροποίητο δώρο για όλους τους φίλους σας

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

16/12/25 11:40 μμ

Πώς ξεθαμπώνουν πιο γρήγορα τα τζάμια του αυτοκινήτου όταν κάνει κρύο

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πως να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη

16/12/25 11:38 μμ

Ηλεκτρική κουβέρτα: Πώς να τη χρησιμοποιείτε και πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη