Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις κτηνίατροι, υπάλληλοι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Σερρών και τα δύο μέλη ΔΣ σφαγείου που έχει έδρα στον Δήμο Σιντικής που ... Περισσότερα

Σέρρες: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι κατηγορούμενοι για τις εικονικές σφαγές

Epiloges Press

Epiloges Press

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τέσσερις κτηνίατροι, υπάλληλοι της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Σερρών και τα δύο μέλη ΔΣ σφαγείου που έχει έδρα στον Δήμο Σιντικής που συνελήφθησαν το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης με τις κατηγορίες για δωροληψία – δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων αλλά και σύστασης εγκληματικής οργάνωση.

Advertisement
 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους δέχτηκαν εν μέρει τις πράξεις τους, ενώ για τους κτηνιάτρους της Διεύθυνσης Αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Σερρών, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες και πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης για να χυθεί άπλετο φως ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών ζήτησε απαλλαγή των καθηκόντων τους από όσους είχαν θέση ευθύνης.

Οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις από 4.000 έως 6.000 ευρώ, και περιοριστικούς όρους εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Η απολογία τους στον ανακριτή ήταν μαραθώνια αφού ξεκίνησε το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα.

Σήμερα οδηγήθηκαν στον ανακρτιτή

Μετά τις κατηγορίες για δωροληψία – δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων αλλά και σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που απήγγειλε η εισαγγελέας Σερρών στους έξι συλληφθέντες, τέσσερις κτηνιάτρους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και σε δύο μέλη Δ.Σ. σφαγείου με έδρα το Δήμο Σιντικής, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν πρωί της Δευτέρας στον ανακριτή.

Advertisement

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με τη δικογραφία αναφέρεται εγκληματική οργάνωση, δωροληψία – δωροδοκία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής-μεσάζοντες, ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος, απάτη, και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται τουλάχιστον από τα τέλη του 2023, δραστηριοποιούνταν σε εικονικές σφαγές, μέσω έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σφαγής, λαμβάνοντας χρηματικές αμοιβές από κτηνοτρόφους, οι οποίοι καθίσταντο δικαιούχοι παράνομων οικονομικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων από το ελληνικό Δημόσιο.

Στο πλαίσιο της έρευνας, κατά την οποία αξιοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και στοιχεία προέκυψε η ύπαρξη τριών εγκληματικών ομάδων, αποτελούμενες από κτηνιάτρους – υπαλλήλους. Συνολικά, τα μέλη των δύο εγκληματικών ομάδων, τουλάχιστον 11 περιπτώσεις, βεβαίωσαν ψευδώς την εικονική σφαγή 193 βοοειδών και χοίρων έναντι αμοιβής από 8 κτηνοτρόφους της περιφέρειάς τους ενώ η Τρίτη εγκληματική ομάδα κατά τις εορταστικές περιόδους Χριστουγέννων και Πάσχα, απαιτούσαν και λάμβαναν χρηματικές αμοιβές από κτηνοτρόφους για ενέργειες ή παραλείψεις σχετικές με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Ν. Μπουνάκης: Δεν δηλώθηκαν δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, μέσω του ΚΥΔ της Proactive ΑΕ

04/12/25 5:00 μμ

Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ-Ν. Μπουνάκης: Δεν δηλώθηκαν δημόσιες εκτάσεις στην περιοχή της λίμνης Κάρλας, μέσω του ΚΥΔ της Proactive ΑΕ

Στη φυλακή ο 29χρονος κατηγορούμενος για το τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα

04/12/25 4:56 μμ

Στη φυλακή ο 29χρονος κατηγορούμενος για το τροχαίο δυστύχημα στη Λούτσα

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

04/12/25 4:19 μμ

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Δ. Κουτσούμπα για «άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής ασφυξίας των βιοπαλαιστών γεωργών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και ψαράδων»

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

04/12/25 3:16 μμ

Ο «Αστερόκοσμος» «ξαναγεννιέται»: Από 11 Δεκεμβρίου στη ΔΕΘ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπη

04/12/25 3:13 μμ

Γίνε Άη Βασίλης για ένα παιδί: Ο Δήμος Σερρών και ο ΣΦΕΕΠΑΣ μοιράζουν χαμόγελα αγάπης

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

04/12/25 3:09 μμ

Κυριάκος Πιερρακάκης: «Αξιοποιούμε την κοινωφελή περιουσία, σπάμε τις αλυσίδες της αδράνειας και θέτουμε τη χώρα σε κίνηση»

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας - Βουλγαρίας

04/12/25 3:04 μμ

Σέρρες: Έκλεισε το τελωνείο του Προμαχώνα – Επιτρέπεται η διέλευση σε Ι.Χ., λεωφορεία και ασθενοφόρα

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

04/12/25 2:53 μμ

Google: Τι αναζήτησαν το 2025 οι Έλληνες

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ - Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

04/12/25 12:54 μμ

Κοζάνη: Τροχαίο με λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους της ΔΕΗ – Έπαθε ανακοπή ο οδηγός

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες - Red Code σε 9 περιφέρειες

04/12/25 12:29 μμ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Red Code σε 9 περιφέρειες

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

04/12/25 12:23 μμ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωτογενής τομέας σε ασφυξία – Στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες

04/12/25 12:20 μμ

Aποζημιώσεις για ευλογιά: Επιπλέον 48 εκ. ευρώ σε κτηνοτρόφους για απώλεια εισοδήματος – Δύο εκατ. ευρώ και στις Περιφέρειες