20.3 C
Serres

Τα σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η ώρα να βάλετε την οργάνωση στη ζωή σας

Date:

Πώς ξέρετε πότε ήρθε η ώρα να οργανώσετε τον χώρο, το πρόγραμμα και τη ζωή σας; Τα σημάδια συνήθως είναι καθαρά – το μόνο που χρειάζεται είναι να αρχίσετε να τους δίνετε σημασία. Συχνά, το γεγονός ότι νιώθετε πως δεν έχετε έλεγχο, μάλλον σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε να οργανώνεστε.

Δείτε τα σημάδια που δείχνουν πως ήρθε επιτέλους η ώρα να οργανωθείτε – κάντε το και η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο (το ίδιο και η ψυχική σας ηρεμία)!

Χάνετε τα ραντεβού σας.

Ναι, μπορεί να συμβεί σε όλους, τα απρόοπτα είναι μέσα στη ζωή – ένα αυτοκίνητο που χάλασε ή ένα οικογενειακό επείγον περιστατικό είναι κατανοητά. Αν, όμως, χάσατε το ραντεβού σας επειδή το ξεχάσατε ή ακόμα και χωρίς λόγο, τότε είναι καιρός να αρχίσετε να οργανώνεστε.

Δεν γνωρίζετε τι έχετε.

Αν βρίσκετε ρούχα ή διάφορα gadget που δεν θυμάστε να είχατε αγοράσει ή γενικά αν έχετε πράγματα που δεν γνωρίζετε ότι έχετε, τότε ήρθε η ώρα να οργανωθείτε και να ξεκαθαρίσετε αυτά που χρειάζεστε και αυτά που πρέπει να πετάξετε.

Χάνετε αναγκαία πράγματα.

Όπως τα κλειδιά, τα γυαλιά και το πορτοφόλι σας. Αν συμβαίνει συχνά, σημαίνει πως η οργάνωσή σας είναι ελλιπής και θα πρέπει να φτιάξετε νέο πλάνο.

Απογοητεύεστε με τις καθημερινές «αγγαρείες».

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν πολυάσχολες ζωές και χρειάζεται κάποια υποτυπώδης οργάνωση για φέρουν εις πέρας την καθημερινότητά τους. Αν, για παράδειγμα, σας παίρνει πολύ ώρα να ντυθείτε επειδή «δεν έχετε τίποτα να βάλετε», τότε η απάντηση είναι μια μίνιμαλ γκαρνταρόμπα. Οργανώστε την.

Πιάνετε τον εαυτό σας να ψωνίζει συχνά.

Η αίσθηση ότι χρειάζεστε περισσότερα πράγματα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα πράγματα που ήδη έχετε δεν είναι οργανωμένα και γι αυτό δεν ξέρετε ότι υπάρχουν. Βάλτε τάξη στα υπάρχοντά σας δημιουργώντας αποθηκευτικούς χώρους και ξεκαθαρίστε τι χρειάζεται να αγοράσετε και τι όχι.

Δεν μπορείτε να βρείτε καθημερινά πράγματα.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να χάνει χρόνο ψάχνοντας στα συρτάρια, στη τσάντα ή στο βάθος της ντουλάπας σας, τότε καταλαβαίνετε πως ήρθε η ώρα να βρείτε τη θέση του κάθε πράγματος και να το τοποθετήσετε εκεί, ώστε την επόμενη φορά να ξέρετε ακριβώς που βρίσκεται.

Αφαιρείστε εύκολα.

Η ακαταστασία δεν είναι απλά μη ελκυστική – σας κάνει και να αφαιρείστε. Αν βλέπετε πως δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια εργασία στην δουλειά σας, είναι πολύ πιθανόν να φταίει η ακαταστασία του γραφείου σας. Να θυμάστε πως η ακαταστασία δεν σας δημιουργεί εμπόδιο στη συγκέντρωση μόνο όταν βρίσκεστε στον χώρο εργασίας σας, αλλά είναι και ένα οπτικό και πνευματικό εμπόδιο που εμποδίζει τη χαλάρωσή σας.

Αγοράζετε συνέχεια πράγματα που αφορούν την οργάνωση.

Όλοι θέλουμε μαγικές λύσεις και συχνά πιστεύουμε πως η λύση θα δοθεί από ένα πράγμα που θα αγοράσουμε. Αν και τα προϊόντα οργάνωσης (ράφια, κουτιά, κ.α.) μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά, δεν είναι θαυματουργά. Αν πιάνετε, λοιπόν, τον εαυτό σας να ψωνίζει συνέχεια καινούργια πράγματα, ίσως αυτή η αίσθηση του ανικανοποίητου προέρχεται από το σύστημα οργάνωσης (ή την έλλειψή του) που έχετε εσείς. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι έχετε πολλά πράγματα και σ’ αυτή την περίπτωση καλό θα ήταν να «ξεφορτωθείτε» κάποια.

Νιώθετε καταπιεσμένοι.

Όλοι μας κάποια στιγμή νιώθουμε ότι έχουμε πολλά να κάνουμε και δεν μας φτάνει ο χρόνος. Μπορεί, όμως, πραγματικά να έχετε βάλει περισσότερα πράγματα στη λίστα από αυτά που χωράνε οι ώρες της ημέρας. Ο μόνος τρόπος για να το μάθετε είναι να το αναγνωρίσετε και να οργανωθείτε βάζοντας προτεραιότητες, αντί να προσπαθείτε να εκπληρώσετε κάθε τι που εμφανίζεται μπροστά σας.

Ντρέπεστε για τον χώρο σας.

Αν η σκέψη του να προσκαλέσετε έναν φίλο στο σπίτι σας κάνει να νιώθετε ντροπή, αν το ακατάστατο γραφείο σας σας προκαλεί ενοχές, τότε, ναι – πρέπει να οργανωθείτε! Μόλις αρχίσετε, θα δείτε πως η ακαταστασία δεν είναι τόσο δύσκολο να ελεγχθεί όσο πιστεύετε.

Πηγή: spirossoulis.com

ΥγείαΨυχολογίαΤα σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η ώρα να βάλετε την οργάνωση...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Είναι απίστευτο πόσο μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει κρυμμένα στοιχεία του χαρακτήρα σας

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας που κυκλοφορεί στο ίντερνετ και...

Τεστ προσωπικότητας: Αυτό που βλέπετε πρώτα αποκαλύπτει αν είστε εγωκεντρικοί

Ένα νέο τεστ προσωπικότητας υπόσχεται να σας αποκαλύψει κατά...

Μάθε την «τέχνη» του να μην παίρνεις τίποτα προσωπικά

Παίρνεις μονίμως τα πράγματα προσωπικά; Μάθε πώς θα αλλάξεις...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα