Πώς φτιάχνουμε ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά, αλλά και με αλεύρι ολικής, με σιμιγδάλι ή με καλαμποκάλευρο. Συνταγή για ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά Ρίχνετε σε ένα μπολ 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ... Περισσότερα

Ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά και τρεις ακόμη εναλλακτικές συνταγές

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Πώς φτιάχνουμε ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά, αλλά και με αλεύρι ολικής, με σιμιγδάλι ή με καλαμποκάλευρο.

Advertisement
 

Συνταγή για ζύμη πίτσας χωρίς μαγιά

Ρίχνετε σε ένα μπολ 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τα υλικά προσθέτοντας λίγο νερό ακόμη αν χρειάζεται. Μπορείτε αρχικά να χτυπήσετε και στο μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε 5′-7′ ακόμη για να γίνει εύπλαστη και λεία.

Συνταγή για ζύμη πίτσας με καλαμποκάλευρο

Ρίχνετε 1 ½ φλιτζάνι καλαμποκάλευρο ή πολέντα, ¾-1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τα υλικά. Μπορείτε αρχικά να χτυπήσετε και στο μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για άλλα 5′-7′ ακόμη για να γίνει εύπλαστη και λεία.

Συνταγή για ζύμη πίτσας με αλεύρι ολικής άλεσης

Ρίχνετε 1 ¾ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι ολικής άλεσης, 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερού συν 2 κουταλιές της σούπας. Βάζετε και 2 κουταλιές λάδι. Ζυμώνετε τα υλικά. Μπορείτε αρχικά να χτυπήσετε και στο μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για άλλα 5′-7′ ακόμη για να γίνει εύπλαστη και λεία.

Συνταγή για ζύμη πίτσας με σιμιγδάλι

Ρίχνετε ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι, 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ και ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ. Κάνετε 1 τρύπα στο κέντρο και προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Ζυμώνετε τα υλικά προσθέτοντας λίγο νερό ακόμη αν χρειαστεί. Μπορείτε αρχικά να χτυπήσετε και στο μίξερ. Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε για άλλα 5′-7′ ακόμη για να γίνει εύπλαστη και λεία.

TIPS

Advertisement

  1. Η ζύμη της πίτσας πρέπει να είναι λεπτή, οπότε όταν την ανοίξετε, να έχετε στον νου σας ότι δεν πρέπει να είναι πολύ πάνω από μισό εκατοστό σε πάχος.
  2. Πίτσα χωρίς τραγανή άκρη δεν νοείται, οπότε αφήστε ένα κενό με σκέτη ζύμη στην άκρη της πίτσας και μην του απλώσετε γέμιση, εκτός από λίγη σάλτσας ντομάτας. Επίσης κάντε την λεπτή στο κέντρο και αφήστε λίγο πιο παχουλά τα ακριανά της σημεία -κάθεται καλύτερα η γέμιση.
  3. Υπάρχουν δύο τρόποι να ανοίξετε το ζυμάρι. Μπορείτε να το ανοίξετε με πλάστη. Αυτό θα σας δώσει ένα πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Αν όμως θέλετε πιο σπιτίσια όψη, μπορείτε να την ανοίξετε με την παλάμη σας. Βάλτε μόνο λίγο αλεύρι στα χέρια σας, για να μην κολλάει η ζύμη.
  4. Αλείψτε τα ταψάκια, όπου θα ψήσετε την πίτσα, με λίγο λάδι και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 25′-30′ πριν τις βάλετε τα υλικά από πάνω και την ψήσετε.

Για την πιο υγιεινή πίτσα να θυμάστε.

Η πίτσα για να παραμείνει υγιεινή δεν αρκεί να προσέξετε το αλεύρι της βάσης (ολικής π.χ.). Πρέπει να αποφεύγετε επίσης τα πολύ λιπαρά τυριά, τα λουκάνικα, τα πεπερόνι και το μπέικον στη γέμιση, που ακυρώνουν το όποιο όφελος από ένα υγιεινό ζυμάρι. Σπιτική σάλτσα ντομάτας, μυρωδικά, φέτες ολόκληρης ντομάτας, καθώς και τα τυριά με χαμηλά λιπαρά είναι καλύτερες λύσεις. Από κει και πέρα, προσθέστε όσα λαχανικά, ελιές κ.λπ. σας αρέσουν και αν στραφείτε σε πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης προτιμήστε κομματάκια βραστών πουλερικών ή άπαχων αλλαντικών.

πηγή icookgreek.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

12/11/25 11:55 μμ

Τρουφάκια λεμονιού με 3 υλικά

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

12/11/25 11:57 μμ

Βρώμικο πάπλωμα: Πώς να το πλύνετε αν δεν χωράει στο πλυντήριο

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

12/11/25 11:54 μμ

Kοτόπουλο στον φούρνο με πατάτες: Όλα τα μυστικά για ψήσιμο σαν της γιαγιάς

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

12/11/25 11:52 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 13 Νοεμβρίου

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

12/11/25 11:40 μμ

Ο Φιλ Τζόνστον αναλαμβάνει το σενάριο της live-action ταινίας «View-Master»

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική

12/11/25 11:39 μμ

Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική μπάσκετ γυναικών

Σε απολογία καλούνται από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

12/11/25 11:38 μμ

Σε απολογία ο Χ. Τριαντόπουλος και ο Κ. Αγοραστός για το δυστύχημα στα Τέμπη

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

12/11/25 11:36 μμ

Ο ΠτΔ εγκαινίασε το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στην Κηφισιά

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

12/11/25 11:35 μμ

Σ. Ζαχαράκη: «Το Ψηφιακό Σχολείο, η γνώση γίνεται εμπειρία με ίσες ευκαιρίες για όλους»

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

12/11/25 11:33 μμ

Η Adele θα κάνει ντεμπούτο ως ηθοποιός στην ταινία «Cry to Heaven» του Τομ Φορντ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

12/11/25 11:32 μμ

Το ΚΕΜΕΑ εκπόνησε τη μελέτη φυσικής ασφάλειας των εγκαταστάσεων της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα

12/11/25 11:30 μμ

Ολυμπιακοί 2028: Αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής της υδατοσφαίρισης, συμπυκνώνεται το πρόγραμμα