20.3 C
Serres

12 συμβουλές για υγιή και γερά νύχια

Date:

Με λίγες, μικρές αλλαγές στο τρόπο ζωής σας και στη διατροφή σας, μπορείτε να βοηθήσετε τα νύχια σας να γίνουν πιο γερά και υγιή.
Τα όμορφα νύχια μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο όμορφα και αποτελούν δείκτη κομψότητας και υγείας.

Μια σημαντική παράμετρος για να δείχνουν υγιή είναι η καλή ενυδάτωση του οργανισμού που είναι πολύ σημαντική για όλο το σώμα.

Δείτε, λοιπόν 12 τρόπους να ενισχύσετε τα νύχια σας.

 • Συμπλήρωμα βιοτίνης
 • Ελαττώστε την έκθεση των χεριών σας στο νερό
 • Παραμείνετε ενυδατωμένοι
 • Προσέξτε τη διατροφή σας
 • Δώστε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για τα νύχια σας
 • Αποφύγετε τα τεχνητά νύχια
 • Κάντε διάλειμμα από την περιποίηση των άκρων
 • Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά
 • Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν εργαλείο
 • Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες στα νύχια σας
 • Αλλάξτε τον τρόπο που λιμάρετε τα νύχια σας
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

1.Συμπλήρωμα βιοτίνης

Η βιοτίνη είναι γνωστή και ως βιταμίνη Η σε συνδυασμό με τη βιταμίνη Β7, μία βιταμίνη από το σύμπλεγμα της βιταμίνης Β.  Σύμφωνα με το Harvard,η βιοτίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο καθώς βοηθάει τα ένζυμα να διαλύσουν τα λίπη, τους υδατάνθρακες και τις πρωτείνες.Καθώς η βιοτίνη είναι υδατοδιαλυτή και δεν αποθηκεύεται στο σώμα, είναι σημαντικό να την λαμβάνετε καθημερινά.

Η βιοτίνη βοηθάει ακόμα στην ενδυνάμωση των μαλλιών και των νυχιών. Επίσης η βιοτίνη βοηθάει στην σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Η βιοτίνη βρίσκεται στις σαρδέλες, στα μαγειρεμένα αυγά και τα όσπρια, αλλά και σε πολλά συμπληρώματα διατροφής.

2.Ελλατώστε την έκθεση των χεριών σας στο νερό

Η πολύ συχνή έκθεση των χεριών στο νερό μπορεί να τα κάνει αδύναμα αλλά και εύθραυστα. Φορέστε, λοιπόν, γάντια για τις καθημερινές σας δουλειές και μην προσπαθήστε να αφήνετε τα χέρια σας εκτός νερού όταν κάνετε μπάνιο.

Είναι αδύνατον να αποφύγουμε το νερό εντελώς, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να έχετε κατά νου για να διατηρήσετε τα νύχια σας υγιή.

3.Παραμείνετε ενυδατωμένοι

Το να πίνετε αρκετό νερό είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας και για την υγεία των νυχιών σας. Χωρίς επαρκή ενυδάτωση τα νύχια σας μπορεί να γίνουν ευθραύστα και να σπάνε πιο εύκολα. Με το να πίνετε αρκετό νερό διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο και τα νύχια σας δυνατά.

4. Προσέξτε τη διατροφή σας

Σιγουρευτείτε οτι η διατροφή σας έχει ποικιλία και πολλά θρεπτικά συστατικά, καθώς μία διατροφή που δεν σας βοηθάει να λάβετε τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, μέταλλα και ιχνοστοιχεία μπορεί να επηρεάσει όλο σας το σώμα, επομένως και τα νύχια σας.

5.Δώστε προσοχή στα προιόντα που χρησιμοποιείτε στα νύχια σας

Ασετόν

Πολλά βερνίκια νυχιών αλλά και θεραπείες περιέχουν ισχυρά χημικά που είναι επιβλαβή για τα νύχια. Το ασετόν για την αφαίρεση του βερνικιού είναι επιβλαβές για τα νύχια και θα πρέπει να το αποφεύγετε.

Αντισηπτικό και απορρυπαντικά

Αν χρησιμοποιείτε αντισηπτικό προσπαθήστε να αποφύγετε τα νύχια σας . Τα αντισηπτικά που περιέχουν αλκοόλη ξεραίνουν τα νύχια και τα κάνουν εύθραυστα.

Όταν καθαρίζετε το σπίτι φορέστε γάντια για να προστατέψετε τα νύχια και τα χέρια σας από τα χημικά που περιέχουν τα απορρυπαντικά .Σαμπουάν

Αν χρησιμοποιείτε κάποιο σαμπουάν που ξηραίνει ή είναι φτιαγμένο για να απομακρύνει τα έλαια, προορίζεται δηλαδή για λιπαρά μαλλιά, μπορεί να κάνει τα νύχια σας εύθραυστα.

6.Αποφύγετε τα τεχνητά νύχια

Αν και θεωρούνται μία καλή εναλλακτική για αυτούς που που δεν μπορούν να μακρύνουν τα νύχια τους, η συχνή χρήση τέτοιων υλικών ξεφλουδίζει τα νύχια και σπάνε. Αν και πάλι σας αρέσουν τα τεχνητά νύχια, φροντίστε να κάνετε διάλειμμα μετα από κάποιες χρήσεις.

Επίσης η συνεχής έκθεση στις ακτίνες UV που εξασφαλίζει το αποτέλεσμα στα νύχια σας, επιφέρει πολλούς κινδύνους όπως και καρκίνο.

7.Κάντε ένα διάλειμμα από την περιποίηση των άκρων

Αν και τα περιποιημένα άκρα είναι ένα όμορφο θέαμα, τα νύχια σας χρειάζονται διάλειμμα ανάμεσα στις περιποιήσεις γιανα παραμείνουν δυνατά.

8.Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά

Τα μακριά νύχια είναι πιο εύκολο να σπάσουν , ενώ τα πιο κοντά πιο δύσκολο και έτσι τα διατηρείτε υγιή.

9.Μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλείο

Το να χρησιμοποιείτε τα νύχια σας σαν εργαλείο στην καθημερινότητα σας μπορεί να τα αποδυναμώσει καθώς με αυτόν τον τρόπο σπάνε.

10.Χρησιμοποιείστε ενυδατική κρέμα στα νύχια σας

Αφού αφαιρέσετε το βερνίκι ή αν νιώσετε τα χέρια και τα νύχια σας αφυδατωμένα, βάλτε μία ενυδατική κρέμα και σιγουρευτείτε οτι την τοποθετείτε και στα νύχια σας.

11.Αλλάξτε τον τρόπο που λιμάρετε τα νύχια σας

Το λιμάρισμα των νυχιών με κινήσεις και από τα δεξιά προς τα αριστερά μπορεί να τραυματίσει τα νύχια σας. Προσπαθήστε να τα λιμάρετε προς την ίδια κατεύθυνση.

12.Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Αν έχετε δοκιμάσει διάφορα πράγματα, για κάποιες εβδομάδες και δεν παρατηρείτε κάποια διαφορά στην υγεία των νυχιών σας, συμβουλευτείτε κάποιον δερματολόγο, ώστε να δούν την υγεία των νυχιών σας αλλά και τη γενικότερη υγεία σας.

Πηγή: oloygeia.gr

ΕλλάδαΓυναίκα12 συμβουλές για υγιή και γερά νύχια

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πότε πρέπει να λούσεις τα μαλλιά σου μετά τη βαφή για να μη φύγει το χρώμα

Κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να περιμένεις λίγες μέρες για...

Τέσσερα σημάδια που δείχνουν ότι λες ψέματα στον εαυτό σου

Είναι απίστευτο πόσο μπορούμε να εξαπατήσουμε τον εαυτό μας...

Κρέμα ματιών: 3 λάθη που κάνεις και έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα

Ο τρόπος που εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών είναι πολύ...

Μάτια: Το κόλπο για να ”σβήσετε” τους μαύρους κύκλους

Ο αγχωτικός τρόπος ζωής που έχουν οι περισσότερες γυναίκες,...

Μοίρασε τη δημοσίευση:Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα