33 C
Serres

Το μυστικό των Βέλγων για τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

Date:

Περπατώντας στους δρόμους του Βελγίου, είναι αδύνατον να μην παρατηρήσετε την πληθώρα από πάγκους και μαγαζιά που σερβίρουν τηγανιτές πατάτες. Οι Βέλγοι, μάλιστα, υπερηφανεύονται για τις δημιουργίες τους, ισχυριζόμενοι ότι φτιάχνουν τις καλύτερες στον κόσμο.

Ποιο είναι όμως το μυστικό τους;

Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για κάποια περίπλοκη συνταγή ή εξωτικά υλικά. Το “κόλπο” τους κρύβεται σε μια απλή τεχνική: το διπλό τηγάνισμα.

Στην πρώτη φάση, οι πατάτες τηγανίζονται σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν πλήρως. Στη συνέχεια, αφαιρούνται από το λάδι και αφήνονται να κρυώσουν. Μόλις έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, οι πατάτες ξαναβουτούν στο καυτό λάδι, αυτή τη φορά σε υψηλότερη θερμοκρασία. Το αποτέλεσμα; Τραγανές απ’ έξω, αφράτες από μέσα και με ένα χρυσαφένιο χρώμα που ομολογουμένως προκαλεί λαχτάρα.

Για να φέρετε λοιπόν ένα κομμάτι Βελγίου στο σπίτι σας, δεν χρειάζεστε ιδιαίτερο εξοπλισμό. Αρκεί ένα τηγάνι με χοντρή βάση, μια τρυπητή κουτάλα και φυσικά, οι κατάλληλες πατάτες.

Ακολουθήστε τα βήματα και απολαύστε τις δικές σας σπιτικές τηγανιτές πατάτες, έτοιμες να ανταγωνιστούν ακόμα και τους φημισμένους Βέλγους τεχνίτες!






Το μυστικό των Βέλγων για τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

Επίσης θα χρειαστείτε: 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα, 1 κιλό πατάτες και αλάτι.

  • Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.
  • Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.
  • Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.
  • Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.

Το μυστικό των Βέλγων για τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

  • Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.
  • Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

πηγή spirossoulis.com

ΜαγειρικήΤο μυστικό των Βέλγων για τις τέλειες τηγανιτές πατάτες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Ζελέ από πεπόνι

Ζελέ από πεπόνι- Δροσερό και σπιτικό αυτό το ζελέ...

Μαρμελάδα σύκο

Σε λίγο που οι συκιές θα λυγίζουν μπορείτε να...

Δύο συνταγές για γλυκά με την πιο διάσημη πραλίνα

Αν δεν έχεις ακόμα ακούσει για τη λάβα φιστικιού,...

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Στη χύτρα ταχύτητας μπορεί να μαγειρέψει κανείς σχεδόν τα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:


Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα